Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 18.08.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 18.08.2021

Хранене по лунен календар – сряда – 18.08.2021 - Tribune.bg
Снимка:

До 17:47 ч продължава 10 лунен ден и все още всичко е позволено да се яде, не трябва да се гладува, нито да се придържате към строга диета. Препоръчително е да се хапне малко месо.

Подходящо е да се ядат макаронени изделия, всички видове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките продукти – кифличка, шоколад и мед. Добре се отразява натурален зеленчуков сок. Подходящи са доматен сок и от моркови.

След 17:47 ч започва 11 лунен ден. Препоръчително е да се направи ден за разтоварване (гладуване) или да се ядат моно продукти. Например, яжте само плодове и зеленчуци, но да не се смесват на едно ядене. Един вегетариански ден ще подобри значително състоянието ви, ще намали тежестта върху тялото, ще подобри функционирането на органите.

Добре е да се откажете, но ако не можете да си представите живота без месо, опитайте поне да приготвите ястията от него на пара или във фурната и с минимално количество мазнини и подправки.

Днешното предложение:

КРЕМ СУПА ОТ ПИЛЕ

Продукти: 500 г пиле, 25 г краве масло, 2 с. л. олио, 1 морков, 1 корен от магданоз, 1 глава кромид лук, 3 с. л. брашно, 1 яйце, 1 ½ ч. ч. прясно мляко, черен пипер, лимонов сок, оцет и сол.

Приготвяне: Почистеното и измито пиле се сварява цяло в подсолена вода заедно с лука и корените, след което се обезкостява.

Част от бялото месо се нарязва на кубчета и се оставя за притурка на готовата супа, а останалото месо се смила в месомелачката с дребна решетка.

От олиото, брашното и 1 ч. ч. от млякото се приготвя бешамелов сос, който се смесва със смляното месо и прецедения бульон. Супата се вари 5-6 минути, прецежда се през цедка, застройва се с разбитото яйце и останалото мляко ( 1/2 ч.ч) и се подправя с кравето масло и лимонов сок на вкус.

Поднася се с парченца от нарязаното бяло месо и черен пипер.

 

Любопитно: Незабравимият ренесансов гений Леонардо бил непретенциозен в храната, предпочитайки вегетарианската храна. Затова диетата му най-често се състояла от пресни домати, тиквички, зеле, моркови и пармезан - храни, които стимулират мозъка. Най-любимото ястие на Да Винчи била зеленчуковата супа минестроне.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети