Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 18.09.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 18.09.19

Хранене по лунен календар – сряда – 18.09.19 - Tribune.bg
Снимка:

Днес сме под влияние на 19 лунен ден

В храната днес, както и всеки друг ден, е необходимо да се спазва мярка.

Здравословните храни, приготвени у дома, ще ви бъдат от полза. Старайте се да приготвяте храната си с ниско съдържание на мазнини и канцерогени.  Добре е да се ядат кръгли плодове и зеленчуци, и да се откажете от продълговатите (моркови, краставици). Откажете се от екзотичните плодове и даже соковете им. Пийте отвари от билки.

Въпреки че денят се счита за благоприятен за хапване, в същото време лунните енергии оказват силно влияние върху вътрешните ни органи. За здравия човек това ще бъде почти незабележимо. Но ако имате някакви хронични заболявания, тогава с неправилна и небалансирана диета те могат да се влошат и да ви причинят, в най-добрия случай, голям дискомфорт.

Следете за съвместимостта на продуктите. Ако не го направите, може да получите храносмилателни разстройства, да се почувствате некомфортно. Това се отнася особено за страдащите от стомашни заболявания. Също така да бъдат внимателни хората, страдащи от диабет. Може да консумирате месо, риба и гъби, но щателно проверявайте качеството им.

За радост на всички, които обичат сладкото, днес можете да приемете въглехидрати. Поглезете се с любимите си десерти, но в разумни количества.

 

Днешното предложение:

СВИНСКИ ПЪРЖОЛИ С ВЕРМУТ И СМЕТАНА

Продукти: 5-6 свински пържоли, 1ч.ч. сух бял вермут, 120 мл течна сметана, лимонов сок, смлени индийско орехче, кимион и черен пипер, сол, олио за пържене

Приготвяне: Пържолите се начукват леко и се поръсват със сол, индийско орехче, кимион и черен пипер от двете страни. Напръскайте ги с лимонов сок. Изпържете ги в сгорещено олио, залейте ги с вермута и сметаната, и разклатете съда, за да се смесят. Оставете на огъня още няколко минутки, докато соса се посгъсти.

Ястието се поднася с картофено пюре.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети