Хранене по лунен календар – сряда – 19 октомври 2022
Двайсет и четвъртият лунен ден е енергийно силен и активен ден, който изисква преобразования и обновление, затова се препоръчва храна, богата на белтъчини – млечни продукти, месо, риба, бобови храни.
Белтъчините ни карат да се чувстваме сити с по-малко количество храна, тъй като силно потискат т.нар. хормон на глада, който се изработва в стомаха и тънкото черво и въздейства върху мозъка, предизвиквайки усещането за глад.
Гладуването е строго забранено, но и не трябва да претоварвате стомаха си. Намалете течностите.
Желателно е да се пият билкови отвари, чай от лайка, зелен чай, но не повече от нормалното.
Можете да консумирате малко сухо вино и в умерени количества. Да не се превишава нормата.
ЗЕЛЕН ФАСУЛ С ИЗВАРА
Продукти: 500 г зелен фасул, 1 глава кромид лук, 200 г извара, 2 яйца, 100 г галета, 50 г настърган кашкавал, магданоз, олио, краве масло, сол, черен пипер.
Приготвяне: Задушете зеления фасул в посолена вода до омекване и след това го изцедете.
Запържете нарязания лук в малко олио.
Към изварата добавете яйцата, изпържения лук, нарязания магданоз, половината галета и кашкавал. Посолете.
В намазана с олио тавичка наредете половината зелен фасул, половината изварена смес, повторете, като се завърши с изварата.
Посипете с останалата галета, парченца масло и запечете.
Полезни съвети от кухнята: Пийте вино. При преработването на храната се преобразува във въглена киселина, вода и глюкоза, от която организмът изработва известно количество етилов спирт. Тъй като това е естествена реакция, е позволено вечер да се изпиват 30-50 г вино или силна настойка с хрян и мед.
*Правата на текстовете от секция „Хороскоп“ са запазена собственост на сайта Tribune.bg. Копирането им в други сайтове е забранено.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--sryada--19-oktomvri-2022/