Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 19.01.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 19.01.2022

Хранене по лунен календар – сряда – 19.01.2022 - Tribune.bg
Снимка:

В седемнадесети лунен ден (до 18:44 часа) няма строги диетични ограничения и може да се отдадете на удоволствието. Нашето тяло в този период е в състояние на повишена активност, всички процеси в него протичат ускорено. Следователно в разумни дози храната няма да ни навреди. Важно е да приготвите нещо специално, необичайно, вкусно. Най-доброто време за експерименти.

Бъдете само внимателни към себе си, към чувствата и състоянието си. Ако изведнъж не се почувствате много добре от даден продукт или ястие, по-добре е да не продължите да го използвате.

Днес гроздето, цитрусовите плодове, екзотичните плодове, бялото месо, морските дарове ще бъдат особено полезни. Можете да пиете червено вино, но без друг твърд алкохол. Не трябва да се пият много течности.

Тъй като този период е чудесен за общуване, би било хубаво, ако поканите приятели на гости или отидете с тях в добър ресторант. Добрата храна и добрата компания - това е формулата за добро настроение и самочувствие в този ден!

 

ПИЛЕ ПО ФРЕНСКИ

Продукти: 800 г пиле, 150 г бяло вино, 60 г краве масло, 1 с.л. брашно, 150 г малки лукчета, 10-12 зърна черен пипер, сол.

Приготвяне: Пилето се почиства и измива, после се задушава в част от маслото и малко вода до порозовяване.

Добавя се брашното, разбърква се и се залива с виното.

Поръсва се с черния пипер и сол.

Прибавят се обелените и отделно задушени в останалата мазнина и малко вода лукчета.

Ястието се задушава в похлупена тенджера на умерен огън до омекване на месото.

 

Полезно: Диетолозите препоръчват да се ядат по 10-15 фурми всеки ден, отделно от друга храна. Благодарение на това ще можете да прочистите тялото си за кратко време, да отслабнете, да подобрите състоянието на кожата, косата и зъбите си. Освен това ще се чувствате млади и красиви.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети