Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 19.05.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 19.05.2021

Хранене по лунен календар – сряда – 19.05.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Промяната във фазите на Луната оказва голямо влияние върху времето и върху целия живот на Земята. Нашето тяло също е подложено на лунното влияние. В различните дни от цикъла структурата на косата, качеството на съня и работата на храносмилателните органи се променят. В различните дни от лунния цикъл някои храни се усвояват по-добре, а от други е по-добре да се откажете. Лунният хранителен хороскоп ще ви каже как най-добре да се храните днес.

В 9 лунен ден е по-добре да не претоварвате тялото с храна, която е тежка за храносмилането. Добър ден за гладуване и постене. 

За хората, които не искат да гладуват се препоръчва да избягват месото, като направят вегетарианска диета, особено тези, които имат стомашни разстройства. Храната трябва да е проста и лека. Преяждането в този ден носи опасност от лошо храносмилане и наддаване на тегло. Препоръчително е да се изключат висококалорични и мазни храни, както и подправки, сладкиши, газирани напитки, алкохол. На този ден е по-добре да се откажете от гъби, месо и продълговати зеленчуци като краставици, моркови и др. 

Зърнените храни се усвояват добре, овесена каша, също така се препоръчва да се яде постна риба, плодове и кръгли зеленчуци. Хубаво е да се пият компоти, билков чай. Варени яйца, зеленчукови супи, кисело мляко също ще бъдат полезни.

В същото време диетата трябва да включва храни, които са източници на растителни мазнини. По-специално, включете различни видове ядки, растителни масла, тиквени и слънчогледови семки, авокадо. 

 

Днешното предложение:

САЛАТА ОТ РИБА С МАКАРОНИ

Продукти: 250 г макарони, 1 консерва риба сафрид, 10-12 маслини, 4 с. л. майонеза, 2 с.л. кисело мляко, магданоз, пресен босилек, сол.

Приготвяне: Макароните се сваряват във вряща подсолена вода. Отцеждат се и се смесват с рибата, нарязана на парченца.

Разбива се майонезата с киселото мляко и подправките и се изсипва върху макароните.

Салатата се украсява с маслините.

 

Любопитно: Отвара от листата на маслините помага при косопад, зехтинът  помага при болести на нервите. С цветовете на маслините може да се боядисва косата. Ако се направи опушване с костилките на черни маслини, ще помогне при задух. Те подсилват смилащата сила на стомаха, укрепват я и веселят сърцето.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети