Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 21.04.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 21.04.2021

Хранене по лунен календар – сряда – 21.04.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденският пост продължава от 14 март до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

До 13:22 часа продължава 10 лунен ден и все още всичко е позволено да се яде, не трябва да се гладува, нито да се придържате към строга диета. Препоръчително е да се хапне малко месо.

Подходящо е да се ядат макаронени изделия, всички видове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките продукти – кифличка, шоколад и мед.

На масата обезателно трябва да присъства натурален зеленчуков сок. Подходящи са доматен сок и от моркови.

От 13:22 часа започва 11 лунен ден. Ако усетите тежест, започнете да гладувате. Ако ви предстои физическо натоварване, яжте висококалорична храна. Обикновено този ден е едновременно с Екадаши. По време на Екадаши избягвайте приема на боб, зърнени и растителни масла. Яжте плодове, сокове, салати, елда и млечни продукти. Благоприятно е да започнете дългосрочно гладуване.

Много добре е да се направи ден за разтоварване (гладуване) или да се ядат моно продукти. Един вегетариански ден ще подобри значително състоянието ви, ще намали тежестта върху тялото, ще подобри функционирането на органите.

Ако не можете да си представите живота без месо, опитайте поне да приготвите ястията от него на пара или във фурната и с минимално количество мазнини и подправки.

 

Днешното предложение:

ЗАПЕКАНКА ПО РУМЪНСКИ

Продукти: 500 г картофи, 2 яйца, 5 супени лъжици настърган кашкавал.

За соса: 1,5 с.л. масло, 1 с.л. брашно, 3/4 чаша мляко, сол.

Приготвяне: Сварете картофите с кората. Обелете и нарежете сварените картофи на филийки.

В дълбока тава сложете на редове картофите, твърдо сварени яйца, нарязани на кръгчета, малко от настъргания на едро ренде кашкавал.

Отгоре се залива със соса, поръсва се с настърган кашкавал и се поставя във фурната за печене.

Cос: загрейте маслото, запържете брашното в него, като постепенно наливате млякото, докато сосът се сгъсти, добавете сол.

 

Любопитно: При постоянно главоболие с нервен произход опитайте тази напитка. Счупете 1 сурово яйце в чаша, разбъркайте и залейте с почти горещо мляко при непрекъснато разбъркване. Пийте от тази напитка по половин чаша на ден. Ако пиете лечебна напитка всеки ден, тогава болката ще спре след около седмица.(народна рецепта)                                                                                  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети