Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 21.07.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 21.07.2021

Хранене по лунен календар – сряда – 21.07.2021 - Tribune.bg
Снимка:

12 лунен ден (до 18:52 часа) не е ден за отдаване на излишества. Луната оказва много негативно влияние върху всички процеси в тялото, които са далеч от естествения баланс. Например, ако преядете, вероятно ще страдате на следващия ден от тежест и дори са възможни болки в стомаха. 

Приемайте само лека и здравословна храна. Добре ще се отрази малко гладуване (особено първата половина на деня). Можете да се предприеме сокова терапия.Много е полезно да се използват сокове, особено гроздов сок (с изключение на ябълков). Както винаги зеленчуци и плодове (с изключение на ябълки). 

Ако пък не можете да гладувате цял ден, тогава намалете до минимум количеството на нездравословна и вредна храна. Необходимо е да се въздържате от груби храни, меса, всякаква риба и яйца. Препоръчва се напълно да се избягват алкохолът и никотинът.

Млечни мазнини в извара, заквасена сметана и кефир, както и продукти като авокадо и маслини, ще бъдат полезни. Ядките, семената, растителните масла се усвояват добре. 


МУСАКА ОТ ЗЕЛЕН БОБ

Продукти: 500 г зелен боб (или консерва), 1 глава лук, 2 моркова, 6 червени домата, 2 яйца, 1 с.л. брашно, 1 к.ч. прясно мляко, 2 с.л. олио, черен пипер, сол.

Приготвяне: Нарязаният на ситно лук се запържва в олиото и се прибавят настърганите на ренде моркови, 2 домата (обелени и също настъргани), черен пипер и сол на вкус.

Бобът се нарязва и се задушава в малко подсолена вода, докато омекне, след това се отцежда и прибавя към сместа. (или ползвате от консервата).

Обърква се всичко и се прехвърля в намазана с олио тава. Отгоре нареждаме останалите червени домати, нарязани на кръгчета. Наливаме гореща вода до 2/3 от височината на продуктите и се пече в умерена фурна. След около 20-25 минути сипваме заливката от разбитите яйца, брашното (предварително препечено на сух тиган) и прясното мляко. Допичаме, докато се зачерви мусаката отгоре.

 

Любопитно: В двора на Катерина Медичи на трапезета с особена популярност се ползвали рецептите на знаменития римски лакомник Апиций, който влязъл в историята с това, че похарчил гигантско състояние за изискани храни и питиета.

Френската кулинария и до ден днешен заема първо място в света като най-разпространена кухня, изпреварвайки даже китайската.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати