Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 21.08.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 21.08.19

Хранене по лунен календар – сряда – 21.08.19 - Tribune.bg
Снимка:

Днес сме под влияние на 21 лунен ден

В 21 лунен ден можете да не се замисляте за количеството храна, времето е подходящо за празнуване. Универсална препоръка за такива положителни дни е, че трябва да се грижите повече за качеството на храната, която ядете. В диетата ви трябва да доминират "живи" храни, в които да има минимум химическите добавки, мазнини, сол и захар. Спазвайки това просто правило, не рискувате да се събудите сутринта с подуване под очите, болки в корема и друг дискомфорт.

Днес можете да се поглезите с любимия си десерт, да отидете в ресторант, да организирате малък празник у дома. Добрата храна, особено ако се приготвя собственоръчно, ще ви донесе много удоволствие, а не вреда. Събиране с приятели, близки хора, роднини и семейство ще бъде много приятно. Можете да получите много положителни емоции от тях, а комуникацията ще подобри настроението ви.

Денят е свързан с кръвоносната система, затова е полезно за процедури по изчистване на кръвта и да се ядат продукти, които я засилват - черен дроб, червени плодове и зеленчуци - боровинки, нар, цвекло, домати и др., да се пие сухо червено вино.

Храната трябва да е лека, за да не пострада черният дроб, затова не злоупотребявайте с мазните продукти. Разнообразни зеленчукови и плодови продукти, рибни блюда, зърнени храни, яйца, млечни продукти са много полезни сега.

Днешното предложение:

ДРОБ ПО СЕЛСКИ

Продукти: 750 г черен дроб, 100 г масло или олио, 1 глава лук, 3 зелени пиперки, 3 домата, ½ връзка магданоз, люти чушки (по желание), брашно, черен пипер, сол.

Приготвяне: Почистеният дроб се нарязва на кубчета, поръсва се с черен пипер, овалва се в брашно и се изпържва в сгорещена мазнина, след което се изважда и посолява.

В същата мазнина се запържва лукът, нарязан на дребно. След като поомекне, се прибавят последователно едро нарязаните пиперки и обелените, нарязани на ситно домати. Сместа се посолява и се задушава, докато се изпари течността. Разпределя се върху порциите изпържен дроб, поръсва се с нарязан магданоз и по желание се прибавя по 1 люта чушка.

ІІ вариант – Вместо да пържите дроба, нарязаните и оваляни парченца в брашно, потапяте в олио и нареждате в тавичка. Покривате добре дроба с нарязани шайби лук. Настъргвате морков, завивате с фолио и печете на умерена фурна.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп