Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 22.09.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 22.09.2021

Хранене по лунен календар – сряда – 22.09.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Храненето в 16 лунен ден трябва да е също умерено.  Не се допуска преяждане, тъй като всяко излишество се превръща в наднормено тегло. Благоприятно време за отслабване и диети - всичките ви усилия ще ви се отплатят. 

Трябва да се избягват бобовите продукти и такива, които имат фалическа символика – моркови, краставици, салами. Препоръчително е да се изключи месната храна (особено домашни птици) и гъбите. Допустима е риба.

Зеленчуците, плодове, зърнените храни, киселото мляко и въобще млечните продукти, леките супи се усвояват най-добре. 

През този ден кръвта се обновява, така че всякакви ястия с добавка на куркума ще бъдат много полезни. Полезно е да се яде пълнозърнест хляб, ябълки и круши, мед.

В този ден не трябва да се говори на висок тон, особено по време на ядене. Храната трябва да се приема в спокойна обстановка със спокойни мисли, в семеен кръг или приятелска среда. Полезно е да се пие малко червено сухо вино.

 

Днешното предложение:

ПАТЛАДЖАНИ БЮРЕК

Продукти: 200 г (един и половина) патладжан, 20 г топено масло, 10 г брашно, 10 г галета, 60 г сирене, 1 яйце, сол.

Приготвяне: Патладжаните се белят на ленти през 2 см по дължина. Нарязват се на дълги или кръгли парчета. Оставят се във вода със сол, за да им излезе горчивината. Пържат се малко.

Между две изпържени парчета се слага плънка от стрито сирене, яйце и галета. Слепените по този начин парчета се овалват в брашно, в яйце и се пържат в гореща мазнина.

Поднасят се топли с пресни салати или кисело мляко с чесън.

 

Полезни съвети: При запушен нос два ситно нарязани кестена и две чаени лъжички наситнени листа от босилек се накисват в 100 мл ракия или водка. Тампонче, напоено в сместа, се поставя в ноздрите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати