Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 22.12.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 22.12.2021

Хранене по лунен календар – сряда – 22.12.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 18 лунен ден, според настроението си можете сами да си приготвите нещо или да отидете в любимия си ресторант. Ще бъде хубаво, ако все пак останете вкъщи и сами си направите вечеря. 

Изберете няколко интересни нестандартни ястия, старайте се храната да е здравословна, с минимум консерванти, мазнини и подправки. 

Здравословната храна, приготвена с добро настроение и желание, ще донесе много ползи за тялото ви, ще усетите как се подобрява настроението ви. В този ден няма да има проблем дори при леко преяждане. 

Добре е, ако вечерята ви се състои от първо, второ и десерт. Нека съвестта ви не ви измъчва, няма да си навредите на здравето и фигурата си.

Днес няма забрана и може да се яде месо, риба, гъби, практически всичко, но добре е да следите продуктите да се съчетават помежду си. Може да се пие вино.

Днешното предложение:

ПЪЛНЕНО ПИЛЕ С ГЪБИ

Продукти: 1 пиле, 2 ч. л. масло

За пълнежа –около 300 г гъби, 1 жълтък, 1-2 с. л. масло, 1 филия хляб, 3-4 с. л. прясно мляко, черен пипер, сол на вкус.

Приготвяне: Гъбите се нарязват на дребно и се запържват в половината от маслото.

Смесва се разбитият жълтък с другата половина на маслото. Добавя се натрошения хляб (предварително накиснат в млякото) и солта. След това се прибавят и гъбите.

Пилето се посолява отвън и отвътре и се напълва със сместа, зашива се и се запържва от всички страни.

Залива се с вода и се пече във фурната на умерена температура, докато омекне. От време на време се полива с вода.

ПАНИРАН КАРФИОЛ

Продукти: 1 глава карфиол, ½ ч. ч. прясно мляко, 2 яйца, 5-6 с. л. брашно, магданоз, черен пипер, сол на вкус.

Приготвяне: Яйцата се разбиват с млякото, брашното и солта. Карфиола се накъсва на цветчета и всяко се потапя в получената смес и се изпържва в сгорещено олио. След като са готови се подправят с черния пипер и ситно нарязан магданоз.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети