Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 23 март 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 23 март 2022

Хранене по лунен календар – сряда – 23 март 2022 - Tribune.bg
Снимка:

В 21 лунен ден може да се хапне вече по-стабилно. Грижете се повече за качеството на храната, която ядете. В диетата ви трябва да доминират „живи“ храни, в които да има минимум химически добавки, мазнини, сол и захар. 

Денят е свързан с кръвоносната система, затова е полезно за процедури по изчистване на кръвта и да се ядат продукти, които я засилват – черен дроб, червени плодове и зеленчуци – боровинки, нар, цвекло, домати и други. Може да се пие сухо червено вино.

Енергията на 21 лунен ден се проявява чрез работата и ритъма на сърцето, въобще вътрешният ритъм на организма и циркулацията на кръвта. Противопоказно е натоварването на черния дроб и кръвоносната система. Яжте храни с червен цвят и кисел вкус: нар, моркови, цвекло, червени боровинки. Не се препоръчват белтъчни храни и продукти с повишено съдържание на мазнини, тъй като нарушават формулата на кръвта.

Разнообразие от зеленчукови, плодови, рибни, зърнени ястия, яйца и млечни продукти ще бъдат много полезни днес. Също можете да се поглезите с любимия си десерт, да организирате малък празник у дома. Събиране с близки хора, роднини и семейството ще бъде много приятно. Можете да получите много положителни емоции от тях, а комуникацията ще подобри настроението ви.

 

ЗАДУШЕН ТЕЛЕШКИ ЧЕРЕН ДРОБ

Продукти: 800 г телешки черен дроб, 6 с. л. олио, 4-5 глави лук, 1 к. ч. червено вино, черен пипер, сол на вкус.

Приготвяне: Дробът се почиства от ципите и се нарязва на хапки, които се изпържват в 3 с. л. олио.

В друг съд се запържва лукът, нарязан на филийки в останалото олио и след това се прибавя към черния дроб заедно с мазнината.

Налива се виното и се вари под похлупак 2 минути, после се маха капакът и се вари още 2 минути.

Посолява се и се поднася с картофено пюре.


„Влиянието на цвета на храната върху човешкото тяло, върху неговото поведение и мислене е известно още в древен Китай и Япония. Японците все още обръщат много внимание на това какъв цвят е храната. А вие обръщате ли внимание на цветовете на храната си в ежедневието? Като правило, когато посегнем към нещо вкусно, ние не фиксираме специално цвета на това, което ядем и не правим никакви изводи за себе си от цвета на храната. Въпреки че цветът на избрания продукт може да ни каже много. Определен цвят може да помогне за решаването на конкретен проблем или може да попречи на неговото решение, ако сме избрали не този цвят, който е необходим за неговото решаване.“ - Е. Лучезарнова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети