Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 23.10.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 23.10.19

Хранене по лунен календар – сряда – 23.10.19 - Tribune.bg
Снимка:

Може да изберете начин на хранене според лунния ден или според знака, в който се намира Луната, както и да ги съчетаете

В  25–ия лунен ден всяка груба храна трябва да се избягва.

Принципно денят е благоприятен за гладуване. Може да го посветите на растителна храна - плодове и зеленчуци. Това ще премахне токсините от тялото, ще укрепи храносмилателната система. Добре е да се ядат само плодове и зеленчуци, но сокове не се препоръчват в този ден.

Млякото може да бъде включено в менюто, но в малко количество, също извара.

Днес е много полезно да се пие възможно най-много вода. Колкото повече пиете вода, толкова по-добре. Водата ще помогне на тялото ви да се отърве от токсините по естествен начин и без неприятни последствия.

Днес е подходящо да се прави йогийската прочистваща техника шанк-пракшалана.

Хранене при Луна в знак Лъв

В този период сърцето се нуждае от всякаква подкрепа, затова включете в менюто следните храни, които са полезни за този орган: треска и херинга, авокадо, ядки (особено орехи), нар, ябълки, грейпфрут. Полезен е и черният шоколад, който има благоприятен ефект върху кръвното налягане. Задължителен елемент от днешната диета са белтъчините. 

При сърдечни проблеми и високо кръвно налягане трябва да се избягва червеното (както в дрехите, така и в храната), особено под знака на Лъв. В този случай контрастни цветове са жълто и синьо, които възстановяват баланса, те трябва да зададат тона на масата за хранене. Зеленото също е полезно, защото възстановява хармонията.

Списъкът с жълти продукти е следният: лимон, ананас, праскови, кайсии, жълт пипер, жълти ябълки, царевица, тиквичка, зряло сирене, мед, яйчен жълтък (не повече от два на ден), горчица, куркума.

Жълтите продукти подпомагат функцията на жлезите, активират дейността на лигавицата, стимулират мисловните процеси. Подпомагат образуването на стомашен сок. Помагат при храносмилателни разстройства и чревна непроходимост, успокояват нервите, облекчават умствената и нервната умора. Жълтият цвят успокоява далака, активира лимфната система, помага при проблеми с черния дроб.

Списък със сини продукти: картофи със синкава кожица, фурми, стриди, сини сливи, синьо грозде, боровинки, кисело мляко за пиене от боровинки, сладко от сини сливи или боровинки. Синият цвят успокоява, балансира, намалява болката, облекчава възпалението, нормализира съня.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Гергана Гацева Благодаря ти, Ивелина!
Както винаги-нова, точна, актуална и коректна информация.
Хубав ден желая!
23.10.2019 10:36 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети