Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 24.03.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 24.03.2021

Хранене по лунен календар – сряда – 24.03.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденският пост започна от 14 март и ще продължи до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

12 лунен ден (от 13:33 часа до 14:43 часа на 25.03.) не е ден за отдаване на излишества. Луната оказва много негативно влияние върху всички процеси в тялото, които са далеч от естествения баланс. Например, ако преядете, вероятно ще страдате на следващия ден от тежест и дори са възможни болки в стомаха. 

Отдайте предпочитание на леката и здравословна храна. Още по-добре ще ви се отрази, ако погладувате малко (особено първата половина на деня).  Можете да предприемете сокова терапия. Много е полезно да използвате сокове, особено гроздов сок (с изключение на ябълков). Както винаги зеленчуци и плодове (с изключение на ябълки). 

Ако пък не можете да гладувате цял ден, то поне намалете до минимум количеството на нездравословна и вредна храна. Необходимо е да се въздържате от груби храни, от меса, всякаква риба и яйца. Млечни мазнини в извара, заквасена сметана и кефир, както и продукти като авокадо и маслини, ще бъдат полезни. Ядките, семената, растителните масла се усвояват добре. 

Днес е препоръчително да пиете колкото се може повече течности: вода, минерална вода, пресни сокове, компоти, чай. Препоръчва се напълно да се избягват алкохолът и никотинът.

 

Днешното предложение:

КАРТОФИ ПО ЛИОНСКИ В ТЕНДЖЕРА ПОД НАЛЯГАНЕ

Продукти: 1 кг картофи, 2-3 глави кромид лук, 1 чаша сухо бяло вино, 20 г брашно, 2 с.л. растително масло, магданоз, черен пипер и сол на вкус.

Приготвяне: Мазнината се загрява в тенджерата и се задушават леко лукът и нарязаните картофи на филийки. Посоляват се, поръсват се с черен пипер и се прибавя брашното. Разбъркват се и се налива бялото вино. Затваря се тенджерата под налягане и ястието се вари 10 минути, след като се завърти вентила или започне да съска.

 

Любопитно: Откъде идват картофите? Историята на произхода на това растение е проста. В див вид растели на територията около езерото Титикака, което се намира на границата между съвременните Перу и Боливия. Индианците, които живеели тук, които ядели всичко, което им даде природата, опитали клубените и оттогава започнали да отглеждат картофи. В Европа идват през Средновековието, когато моряците започнали да плават в океаните и да откриват нови земи.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети