Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 24.06.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 24.06.20

Снимка:

В този ден не се препоръчва да се яде вечер и особено през нощта

В четвърти лунен ден е добре да бъдете в пълно уединение или в кръга на най-близки хора. Не е подходящ ден за празненства, ходене на ресторанти. В този ден се препоръчва да се ограничат храната и напитките. Старайте се да съблюдавате умереност и още по-добре, ако си организирате разтоварващ ден. 

Ако такива строги ограничения не са за вас, тогава поне не преяждайте, избягвайте мазна, пържена храна, бързото хранене (хамбургери и др.), прекомерни количества богата на въглехидрати храна. 

През този период Луната оказва силно влияние върху всички процеси, свързани с храносмилането. Следователно „лошите“ храни могат да повлияят негативно на вашето здраве и на самочувствието. Но полезната и лека храна, особено плодове, зеленчуци (задушени или печени), салати, зърнени храни, храни, които съдържат много фибри, ще се отрази благоприятно на организма ви.

Може да се яде риба. Ако все пак решите да ядете месо, нека то да е сварено със зеленчуци. Не употребявайте продукт, който не сте яли досега, само тези, които са проверени и приемате добре.

Чайовете със седативни билки - мелиса, лайка, мента, корен от валериан -са много полезни през този период.

В този ден не се препоръчва да се яде вечер и особено през нощта. Старайте се да се въздържате от обичайното си последно хранене за деня.

 

Днешното предложение:

БРЮКСЕЛСКО ЗЕЛЕ С КАШКАВАЛ НА ФУРНА

Продукти: 1,200 кг брюкселско зеле, 80 г краве масло, 120 г балкански кашкавал, 200 г пресни домати, копър, връзка магданоз, сол на вкус.  

Приготвяне: Изчистеното и измито зеле се сварява в гореща подсолена вода и се отцежда. В тавичка се задушават (друг път се запържват в сгорещено олио) нарязаните на едри кубчета домати, поръсени със сол и дребно нарязаните магданоз и копър.

Прибавя се отцеденото брюкселско зеле. Ястието се поръсва с настъргания кашкавал и се запича във фурна до порозовяване.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още