Хранене по лунен календар – сряда – 24.07.19
22 лунен ден е свързан с натрупване на енергия в организма, затова днес не трябва да се гладува и да се пости. Добре е да се хапва задоволително, употребявайки разнообразна растителна храна. Може също така да се използват яйца, риба, тестени изделия, млечни продукти.
Днешното предложение:
РИБА С ДОМАТЕН СОС
Продукти:
700-800 г риба (шаран, бяла риба, сом, сафрид, скумрия и др.)
2-3 моркова
1-2 глави лук
½ глава целина
1-2 корена от магданоз
5 с.л. олио
1-2 с.л. оцет
3 с.л. доматено пюре
Дафинов лист, черен пипер, сол, щипка канела, щипка смлян карамфил
Приготвяне: Изчистена и измита рибата се нарязва на парчета. Посолява се и се нарежда на два реда в пръстен гювеч или намазана с олио тава. Между редовете и отгоре се разстилат ситно нарязаните зеленчуци, смесени с олиото, оцета, черния пипер, натрошения дафинов лист и сол на вкус.
Доматеното пюре се разбърква с карамфила и канелата, разрежда се с малко топла вода и се залива рибата. Съдът се покрива с капак и ястието се задушава 1-2 часа във фурната, докато остане само на мазнина.
ПИРОЖКИ С ШУНКА
Продукти:
3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. разтопено масло
1 ч.л. сол
За плънката: 300 г шунка, 2-3 яйца, черен пипер
Приготвяне:
Брашното се смесва със солта и се залива с врялото масло, добавя се 1 чаена чаша гореща вода. Замесва се тесто и се оставя да престои на студено, после се разточва на кора. Нарязва се на квадрати. В средата на всеки квадрат се слага по малко от плънката приготвена от нарязаната шунка и смесена с разбитите яйца, черен пипер на вкус. Краищата се прегъват и се притискат.
Нареждаме пирожките в намаслена тава и се пекат в силна фурна.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--sryada--240719/
Коментари (0)
Добави коментар