Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 24.11.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 24.11.2021

Хранене по лунен календар – сряда – 24.11.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В  20 лунен ден силно се препоръчва да не преяждате, да не натоварвате тялото си с тежки продукти, но и да се гладува не трябва.  Преобладават леките енергии, които ни дават много енергия и жизненост. Когато преяждаме, запушваме енергийните канали на тялото, ставаме неспособни да възприемаме фините енергии. 

Не яжте повече, отколкото е необходимо. Храносмилателната ни система не преминава през най-доброто време, затова е силно препоръчително да избягвате вредни храни (мазни и пържени). Да се избягва тестени изделия и сладко.

Добре е (но не е задължително) да се откажете от месо и месни изделия и храненето да е основно от растителен произход, бобови храни, семки, орехи, млечни продукти. За да подобрим храносмилането, се нуждаем от въглехидрати. Фибрите са много полезни, така че яжте достатъчно зеленчуци. Добре е да включите в менюто си слънчогледови и тиквени семки.

Ако досега не сте правили очистителни процедури и не сте гладували, днес можете да го направите за първи път, ако решите.

Днешното предложение:

СИРЕНЕ НА ФУРНА

Продукти: 300 г сирене, 50 г прясно краве масло, 1 връзка кромид лук, магданоз, червен пипер.

Приготвяне: Дребно нарязаният лук се поставя в тавичка с разтопеното масло, задушава се във фурна до омекване и се размесва с дребно нарязания магданоз.

Прибавя се натрошеното сирене и се запича леко, поднася се поръсено с червен пипер.

След запичането сиренето може да се залее с 1 чаена чаша прясно мляко, предварително разбито с 1 с. л. брашно, 2 яйца и сол на вкус и отново да се запече до зачервяване на заливката.

 

 

Полезни съвети: Бананите със сигурност се считат за полезен плод, но не и на празен стомах. Лекарите не препоръчват яденето на банани за закуска, тъй като дозата магнезий, който се съдържа в един банан, увеличава натоварването на сърцето.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети