Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 25.09.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 25.09.19

Хранене по лунен календар – сряда – 25.09.19 - Tribune.bg
Снимка:

Днес не бива нито да пиете, нито да пушите

В 26-ия лунен ден е добре да гладувате. Не трябва да се консумира месо.  Всяка храна може да се превърне в отрова. Богато претъпкана маса не се препоръчва. Днес не бива нито да пиете, нито да пушите. 

 През този период лунните енергии оказват силно въздействие върху нашите органи, ето защо идеалният вариант е да се гладува. Но ако това ви изглежда невъзможно, просто се опитайте да намалите количеството консумирана храна. 

Необходимо е да се изключат всички пържени, солени, мазни храни. Забравете за сладкиши, продукти от брашно, консервирани храни и полуфабрикати днес. Вашата диета трябва да бъде почти изцяло зеленчуци и плодове, и най-добрият вариант е да ги ядете в сурова, минимално обработена форма.

Нашата храносмилателна система днес се нуждае от много внимателно отношение. Ако не спазвате минималните ограничения, ако не коригирате обичайната си диета според препоръките, рискувате да получите тежки обостряния на хронични заболявания, лечението, на които може да продължи дълго време.

Днешното предложение:

КАПАМА С ПАТЛАДЖАНИ

Продукти: 3 средно големи патладжана, 2 тиквички, 6-7 пиперки, 3-4 домата, 2 к.ч. олио, 8 скилидки чесън, 1 глава лук, 1 с.л. брашно, 1 к.ч. вино, 1 ч.л. червен пипер, 15-20 зърна черен пипер, дафинов лист, сол

Приготвяне: Патладжаните и тиквичките се нарязват на кръгчета, посоляват се и се оставят да престоят 30 минути. Отцеждат се и се запържват леко, без да се зачервяват.

Пиперките се изпичат, обелват се и се нарязват на по-едри парчета, а доматите на филийки. Готовите зеленчуци се нареждат на пластове в плитка тенджера, като помежду им се разпределя нарязаният на иглички чесън, черен пипер и натрошен дафинов лист.

Лукът, нарязан на ситно, се запържва(задушава) леко, прибавя се първо брашното, после червения пипер и се разрежда с виното и 2 к.ч. вода, след което се изсипва върху зеленчуците. Ястието се похлупва и се задушава на слаб огън, докато остане само на мазнина. Поднася се студено.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети