Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 25.11.2020

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 25.11.2020

Хранене по лунен календар – сряда – 25.11.2020 - Tribune.bg
Снимка:

Днес не е ден за отдаване на излишества. Луната оказва много негативно влияние върху всички процеси в тялото, които са далеч от естествения баланс. Например, ако преядете, вероятно ще страдате от тежест и дори са възможни болки в стомаха. 

Отдайте предпочитание на леката и здравословна храна. Още по-добре ще ви се отрази, ако погладувате малко (особено първата половина на деня).  Можете да предприемете сокова терапия. Днес е желателно да се пият много течности, сокове (освен ябълков).  

Ако пък не можете да гладувате цял ден, то поне намалете до минимум количеството на нездравословна и вредна храна. Необходимо е да се въздържате от груби храни. Напълно премахнете алкохола и никотина. 

Не прекалявайте с боб, яйца, риба, млечни продукти, орехи, ядки. Може да си приготвите едва за вечеря варено или печено телешко, пилешко и свинско месо, но само малко и да не е мазно.

 

Днешното предложение:

 ДОМАТИ НА ФУРНА

Продукти: 1 кг домати, 2 моркова, 1 резен целина, 2-3 картофа, 3/4 ч. ч. олио, 2-3 глави лук, 1 глава чесън, 1 с.л.  оцет, 1 пълна с. л. брашно, магданоз, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер и сол.

Приготвяне: Морковите, целината и лукът се почистват и нарязват на дребно. Задушават се в мазнината и малко вода да омекнат.

Прибавят се ситно нарязаните домати и сместа се задушава още 5-10 минути. След това се наръсва с препеченото брашно и червения пипер. Залива се с малко гореща вода.

Прибавят се обелените, нарязани на кръгчета картофи, счуканият чесън, ситно нарязаният магданоз, оцетът, сол и черен пипер.

Ястието се пече във фурна, докато остане на мазнина.                                                                                                                                                                                          


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети