Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 25.12.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 25.12.19

Хранене по лунен календар – сряда – 25.12.19 - Tribune.bg
Снимка:

Днес е Коледа и Рождество Христово. Традиционната храна на празника е печена кокошка, свинско с праз, пастърма със зеле, кървавица, прясна наденица, кюфтета, сланина, печен дроб, зелеви сарми с месо, млечница, баница с месо, прясна пита, традиционни сладки с мед.

ПЕЧЕНА ФАРШИРОВАНА КОКОШКА (ПИЛЕ)

Продукти: 1 пиле (кокошка) около 800-900 г, 100 г сланина, 1/5 пакетче прясно масло, 50 г наденица, 1 глава лук, 1 средно кисела зелка, 2-3 с.л мазнина за зелето и 100 гр пушени гърди, 1 ябълка, 1 с.л. стафиди, средата на 3 дебели филии от бял хляб, сол, черен пипер, ким, лимон, 2 ч.л. коняк.

Приготвяне: Почистената птица се намазва отвътре със смес от маслото, сол и черен пипер, наръсва се с лимонов сок и се оставя да отлежи. Приготвя се плънката като натрошения хляб се смесва с настърганата ябълка, стафидите, нарязана на кубчета наденица, изпържения в мазнина лук, коняка, черен пипер и сол.

Напълва се коремната кухина на птицата и отворът се зашива. Запържва се в предвидената мазнина ситно нарязано зеле и се наръсва със ситно нарязаните пушени гърди.

Напълнената птица се поставя върху зелето с корема нагоре. Върху шева се прикрепя с клечки за зъби нарязаната на филийки сланина.

Птицата се пече до порозовяване, обръща се с гърба нагоре (при обръщането може да се полее с мазнина или да се покрие с филийки от сланина) и отново се пече, докато месото омекне и кожата добие хубав кафяво-златист цвят.

След изваждането на птицата зелето се наръсва с ким, залива се с виното и се пече още 10 минути. Птицата се освобождава от конеца, нарязва се и се разпределя на порции с плънката и киселото зеле.

Отделно се поднасят сварени в подсолена вода картофи (за омекотяване вкуса на зелето) и салата от червено цвекло, керевиз и ябълка.

МЕДЕНКИ

Продукти:  2 яйца, 3 пълни ч.ч. брашно, 1 к.ч. мед, 1 ч.ч. захар, ½ ч.ч. олио, 1 ч.л. канела, ½ ч.л. сода.

Приготвяне: Продуктите се омесват добре. От полученото тесто се оформят топчета или се изрязват фигурки, които се пекат в намазана с масло тава. Могат да се украсят с разноцветни глазури.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.