Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 26.02.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 26.02.20

Хранене по лунен календар – сряда – 26.02.20 - Tribune.bg
Снимка:

В този ден не се препоръчва да се яде вечер и особено през нощта

В 4 лунен ден е добре да бъдете в пълно уединение или в кръга на най-близки хора. Не е подходящ ден за празненства, ходене на ресторанти. В този ден се препоръчва да се ограничат храната и напитките. Старайте се да съблюдавате умереност и още по-добре, ако си организирате разтоварващ ден. 

Ако такива строги ограничения не са за вас, тогава поне не преяждайте, избягвайте мазна, пържена храна, бързото хранене (хамбургери и др.), прекомерни количества богата на въглехидрати храна. 

През този период Луната оказва силно влияние върху всички процеси, свързани с храносмилането, затова „лошите“ храни могат да повлияят негативно на здравето. Но полезната и лека храна, особено плодове, зеленчуци (задушени или печени), салати, зърнени храни, храни, които съдържат много фибри, ще се отрази благоприятно на организма. Допустимо е да се яде риба. Ако все пак консумирате месо, нека то да е сварено със зеленчуци. Не употребявайте продукт, който не сте яли досега, само тези, които са проверени и приемате добре.

Чайовете със седативни билки - мелиса, лайка, мента, корен от валериан са много полезни през този период.

Да не се правят очистителни процедури.

В този ден не се препоръчва да се яде вечер и особено през нощта. Старайте се да се въздържате от обичайното си последно хранене за деня.

Днешното предложение:

МАНДЖА ОТ ТУРШИЯ

Продукти: 1 буркан туршия (моркови, зелени домати, чушки), 1 глава лук, 3-4 с.л. олио, 1 с.л. брашно, черен пипер, червен пипер.

Приготвяне: Туршията се отцежда и се изважда в купа. Нарязват се морковите, доматите на резенчета, чушките на ленти.

Загрява се олиото и се запържва лукът, докато омекне. Добавя се нарязаната туршия, разбърква се, прибавя се брашното, червения и черния пипер. Отново се разбърква и наливаме малко вода, така че да покрие продуктите.

Оставя се на умерен огън да поври докато омекнат зеленчуците. Бърка се, докато се сгъсти по ваш вкус.

Може да се приготви манджата само от кисели червени чушки.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати