Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 26.05.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 26.05.2021

Хранене по лунен календар – сряда – 26.05.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Ден на пълнолунието. Забравете за преяждането днес, за това да се поглезите с вкусна и особено нездравословна храна. Ограничете приема на храна до максимум! 

Нашето тяло, всички негови органи ще работят до предела на възможностите си, а претоварването им със сложни продукти категорично не се препоръчва. Можете да се сдобиете с неприятни заболявания или да получите рецидив на хроничните.

Би било идеално да организирате ден само за зеленчуци или плодове.  Да се избягват ябълки, чесън, зеле. Още по-добре е да се направи гладуване. Освобождавайки органите си от хранителен товар в този ден, вие им предоставяте възможност да се възстановят и очистят.

Ако не можете да стоите гладни, пригответе си нещо леко като спазвате указанията. Днес не яжте нищо мазно и пържено, минимизирайте количеството консумирана храна от животински произход. 

 

Днешното предложение:

ПЪЛНЕНИ КАРТОФИ ПО ПАНАГЮРСКИ

Продукти: 1 кг картофи, 125 г прясно масло, 250 г кромид лук, 300 г пресни домати, 30 г чесън, 1 връзка магданоз, сол и черен пипер.

Приготвяне: Избират се средно големи картофи. Обелват се и се отрязват от едната страна.

Издълбават се с върха на ножа за ръчно белене на картофи и се посоляват.

Лукът, нарязан на дребно, се задушава в част от маслото до омекване. Прибавят се ситно нарязаните домати, чесън и магданоз, сол и черен пипер.

Със сместа се напълват картофите. Подреждат се в тавичка, като във всеки картоф се поставят отгоре парченца от останалото масло, а помежду им се изсипва останалата част от плънката. Заливат се с гореща вода и се пекат до готовност. Поднасят се топли.

 

Най-добрата подправка към храната – това е гладът“ – Сократ 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети