Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 27.01.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 27.01.2021

Хранене по лунен календар – сряда – 27.01.2021 - Tribune.bg
Снимка:

До 16:00 часа, когато е 15 лунен ден, е препоръчително да се яде лека храна, плодове, зеленчуци, салата, зеленчукова супа. Чудесно е, ако направите разтоварване на храносмилателната система.

Храненето в 16 лунен ден трябва да е умерено, да не преяждате. Благоприятно се отразява постенето.

Трябва да се избягват бобовите продукти и такива, които имат фалическа символика – моркови, краставици, салами. Препоръчително е да се изключи месната храна (особено домашни птици) и гъбите. 

Може да се яде риба, приготвена по всякакъв начин, зеленчуци, плодове, зърнени храни, яйца и млечни продукти. 

В този ден не трябва да се говори на висок тон, особено по време на ядене. Храната трябва да се приема в спокойна обстановка със спокойни мисли.  Благоприятно е да се приема храна в семеен кръг или приятелска среда. Полезно е да се пие малко червено сухо вино.

 

Днешното предложение:

КОТЛЕТ ОТ СЬОМГА В ТИГАН

Продукти: 500 г котлети от сьомга; 50 мл соев сос и 1 с.л. захар.

Приготвяне:

Измийте старателно рибните котлети, така че да не са лигави и ги подсушете с хартиени кърпи. По-добре е да използвате готови котлети. В случай, че имате цяло парче филе, най-удобно е да го нарежете в полузамразено състояние. Тогава срязването ще бъде по-гладко.

Смесете соевия сос и захарта в купа. Разбъркайте и оставете, докато захарта се разтвори напълно.

След това залейте котлетите със соев сос и оставете да се мариноват за 15-20 минути. Не мариновайте по-дълго време, тъй като ако рибата е прекалено наситена с марината, филето ще започне да се разпада по време на пърженето.                                                           

Загрейте тигана. Няма нужда да го смазвате, защото сьомгата вече съдържа достатъчно мазнини, освен това рибата е наситена със сос, но ако желаете намажете със същия сос.  Поставете рибните котлети в тигана. Ако имате грил тиган, можете да готвите върху него. Оставете на умерен огън, докато станат златисто кафяви, за около 6-8 минути. Обърнете котлетите и оставете да къкрят още 6 минути.

Изключете котлона, покрийте тигана с капак и оставете пържолите за 10-15 минути. Сервирайте пържолите от сьомга горещи. Добър апетит!

Любопитно: За да се охлади виното в чаша, е необходимо да се поставят няколко замразени зърна от грозде. Ледените кубчета не са подходящи за този случай.                                                                                                                                            


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети