Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 27.05.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 27.05.20

Хранене по лунен календар – сряда – 27.05.20 - Tribune.bg
Снимка:

Храненето в 6-тия лунен ден изисква ограничена употребата на течности. Не прекалявайте с тях, но и рязко не ги намалявайте. Тези препоръки са свързани с факта, че през този период бъбреците са отслабени. Също така може да се получи подуване и отоци. Силно се препоръчва да се въздържате от пиене на бира, по същите причини.

Сега е препоръчително млякото и млечните продукти също да бъдат изключени от менюто, защото могат да доведат до прекомерно образуване на слуз. Желателно е да се избягва месото, особено пилешко. Допустима е рибата.

Храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате. Да се намалят до минимум силните подправки и горещите напитки.

 

Днешното предложение:

ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ С ОРИЗ И ГЪБИ

Продукти: 900 г чушки, 150 г растително масло, 200 г ориз, 250 г пресни гъби – печурки (стерилизирани 200 ), 2 глави лук, 300 г пресни домати, магданоз, черен пипер, сол.

Приготвяне: Чушките се изчистват от семето и дръжките, измиват се и се посоляват.

Лукът се нарязва на дребно и се задушава в част от мазнината. Прибавят се половината от доматите, предварително обелени и нарязани на дребно и гъбите, нарязани на филийки.

Всичко се задушава, докато се изпари водата от доматите. Тогава се прибавя измитият ориз. Посолява се и се залива с малко гореща вода и се вари до набъбване на ориза. Подправя се с черен пипер и магданоз и се разбърква.

Чушките се напълват със сместа, нареждат се в плитка тенджера, покриват се с останалото домати, настъргано на ренде и се заливат с останалата мазнина и малко гореща вода.

Ястието се вари или пече, докато остане на мазнина. Поръсва се с нарязан магданоз.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети