Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 28.04.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 28.04.2021

Хранене по лунен календар – сряда – 28.04.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденския пост продължава от 14 март до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

Седемнадесети лунен ден няма строги диетични ограничения. Нашето тяло в този период е в състояние на повишена активност, всички процеси в него протичат ускорено. Следователно в разумни дози храната няма да ни навреди. 

Важно е да приготвите нещо специално, необичайно, вкусно. Най-доброто време за експерименти.

Днес гроздето, цитрусовите плодове, екзотичните плодове, бялото месо, морските дарове ще бъдат особено полезни. Можете да пиете червено вино, но без друг твърд алкохол. Не трябва да се пият много течности.

Тъй като този период е чудесен за общуване, би било хубаво, ако поканите приятели на гости или отидете с тях в добър ресторант. Добрата храна и добрата компания - това е формулата за добро настроение и самочувствие в този ден!

Днешното предложение:

ПИЛЕШКА СУПА С ГЪБИ

Продукти: 1 пиле (800-900гр), 100-150 г пресни гъби, 1/5 пакетче прясно масло, 1 с.л. брашно, индийско орехче, настъргана лимонова кора, лимонов сок, сол, черен пипер.

Приготвяне: Почистеното и измито пиле се залива със 7-8 ч. ч слабо подсолена вода и се вари на тих огън около 40 минути, след което се изважда за по-нататъшна обработка.

Във врящия бульон се пускат да врят около 25 минути почистените и нарязани гъби. Прибавя се светла запръжка от маслото и брашното.

Супата се подправя на вкус със сол, лимонова кора, индийско орехче и след 4-5 минути се сваля от огъня. Преди поднасянето й се подкиселява и се наръсва с черен пипер. (по желание и със ситно нарязаното бяло месо от свареното пиле).

Любопитно: Бог никога не помага на хора, които не знаят как да ядат, как да дишат, как да мислят. Яденето е една сила, която доближава до Бога. Ако хората искат да се спасят, да започнат от храната. Човек, по никой начин не може да се преобрази, ако той не изменя храната си. Храната определя характера. – Петър Дънов


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати