Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 28.07.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 28.07.2021

Хранене по лунен календар – сряда – 28.07.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В храната в 19 лунен ден, както и всеки друг ден, е необходимо да се спазва мярка.

Здравословните храни приготвени у дома, ще ви бъдат от полза. Старайте се да приготвяте храната си с ниско съдържание на мазнини и канцерогени.  Добре е да се ядат кръгли плодове и зеленчуци и да се откажете от продълговатите (моркови, краставици). Откажете се от екзотичните плодове и даже соковете им. Пийте билкови отвари и чайове.

Въпреки че денят се счита за благоприятен за хапване, в същото време лунните енергии оказват силно влияние върху вътрешните ни органи.  Здравия човек може да не почувства нищо, но ако имате някакви хронични заболявания, тогава с неправилна и небалансирана диета те могат да се влошат и да ви причинят в най-добрия случай голям дискомфорт. Също така да бъдат внимателните хората, страдащи от диабет. Може да консумирате месо, риба и гъби, но щателно проверявайте качеството им.

За радост на всички, които обичат сладкото, днес можете да приемете въглехидрати. Поглезете се с любимите си десерти, но в разумни количества.

Днешното предложение:

РИБА СЪС СМЕТАНА

Продукти: 1 кг риба, 2 с. л. брашно, 3-4 с. л. олио, 2 твърдо сварени яйца, 100 г гъби (мариновани), 400 г сварени картофи, 200 г сметана, 100 г кашкавал, магданоз, черен пипер, сол на вкус.

Приготвяне: Измитата риба се нарязва на парчета и се посолява със сол и черен пипер.

Потапя се в брашното и се изпържва с сгорещеното олио.

Нарежда се рибата в тава, като върху всяко парче се слага кръг от сварените яйца, а върху тях гъбите. Около рибата се нареждат картофите.

Сос от сметана: сметаната се загрява, прибавя се 1 с. л. брашно и малко вода и се разбърква. След като поври 2-3 минути, се посолява соса.

Поръсва се рибата със соса, отгоре настърган кашкавал и черен пипер. Запича се във фурната до златисто. При поднасяне се поръсва с нарязан магданоз.

 

Любопитно: Отдавайте предпочитание не на месото, а на рибата: Рибите трябва да бъдат на нашата маса 2-3 пъти седмично, защото съдържат незаменими за организма омега-3 мастни киселини, които намаляват риска от често срещани заболявания като заболявания на сърдечно-съдовата система. Рибата също е основен източник на витамин D, който от своя страна помага на организма да усвоява по-добре калция, който допринася за здравите кости. Трябва да ядете както червена, така и бяла риба, да ядете по-малко консерви, осолена и пушена риба, защото те съдържат много сол. В зависимост от вида на рибата, трябва да се яде поне 200 грама на седмица според специалистите.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети