Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 29.01.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 29.01.20

Хранене по лунен календар – сряда – 29.01.20 - Tribune.bg
Снимка:

Храненето в 6-ия лунен ден изисква ограничаване употребата на течности. Не прекалявайте с тях, но и рязко не ги намалявайте. Тези препоръки са свързани с факта, че през този период бъбреците са отслабени. Също така може да се получи подуване и отоци. Силно се препоръчва да се въздържате от пиене на бира по същите причини.

Сега е препоръчително млякото и млечните продукти също да бъдат изключени от менюто, защото могат да доведат до прекомерно образуване на слуз. Желателно е да се избягва месото, особено пилешко. Допустима е рибата.

Храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате. Да се намалят до минимум силните подправки и горещите напитки.

Днешното предложение:

КАЛМАРИ С ЧЕРВЕНО ВИНО

Продукти: 500 г. калмари 50 г. бекон, 500 мл. червено сухо вино, 2 бр. дафинов лист, 2 глави лук,  2.л. олио, мащерка, смлян черен пипер, сол.

Приготвяне: Калмарите трябва да са малки, колкото дланта на ръката. Почистват се, маха се ципата. Може да ги оставите цели или да ги нарежете на парчета.

Лукът се нарязва на малки парченца. Беконът се нарязва на малки кубчета.

Лукът и беконът се запържват и задушават. Добавя се червеното вино, солта, черния пипер, дафиновия лист и мащерката. Оставете да покъкри. Добавете калмарите. Ястието се вари около 40 минути.


МОРСКИ ДАРОВЕ С ОРИЗ НА ФУРНА

Продукти:   1 калмар, 200 г. скариди, 400 г. ориз, 2-3 глави лук, 100 мл. бяло вино, 1 к.л. куркума, черен пипер, сол, олио.

Приготвяне: Нарежете и запържете лука, после добавете и морските продукти. Долейте виното и почакайте да се  изпари, като прибавите и подправките.

В намазана с олио тава сипете ориза, добавете запържената смес, добавете куркумата. Долейте вода в съотношение 1:3 ориз-вода и печете в умерена фурна до готовност.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети