Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 29.07.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 29.07.20

Хранене по лунен календар – сряда – 29.07.20 - Tribune.bg
Снимка:

ХРАНЕНЕ НА 29 ЮЛИ ПО ЛУНЕН КАЛЕНДАР

До 16:16 ч сме под влияние на 9 лунен ден - тежък ден от лунния цикъл. Лунният календар съветва да се ядат зърнени храни, каши, крем супи, прости ястия от храни, познати на тялото ви. От месо, гъби и екзотични нововъведения в диетата е по-добре да се откажете.

В 10 лунен ден който започва от 16:16ч може да си устроите празнична вечеря с цялото семейство! Този период е единственият път в лунния цикъл, когато не е толкова важно какво ядете, колкото с кого ядете.  Хубаво е да поканите родители, баби и дядовци или децата и внуците си на една семейна трапеза! 

Десетият лунен ден покровителства кръвните връзки, насърчава семейните отношения, предава опит и знания от поколение на поколение.  Сега почти всички продукти могат да бъдат включени в менюто.

Естествено, не преяждайте и не пийте много алкохол. Горещата храна също е изключително вредна за стомаха. 

Билкови чайове и натурални сокове, както и зеленчукови супи и яхнии са много полезни.

Днешното предложение за 10 лунен ден:

МУСАКА ОТ МЛЯНО МЕСО И ПАТЛАДЖАНИ

Продукти: 600 г патладжани, 600 г мляно свинско месо, 400 г домати, 4 с.л. олио, 2 глави лук, 3-4 скилидки чесън, магданоз, червен и черен пипер, сол.

Приготвяне: Поръсете нарязаните на колелца патладжани със сол и ги поставете за половин час, за да се отдели горчивия сок. След това изплакнете и отцедете.

Задушете ситно нарязания лук с 2 с.л. олио, прибавете месото, солта, черния и червения пипер и нарязания чесън. Загрявайте няколко минути, като не спирате да бъркате и свалете от огъня.

В намазана с мазнина тава наредете половината от патладжаните, върху тях нарязаните на кръгчета домати и от нарязания магданоз.

Поръсете леко със сол и разстелете месната смес.

Отгоре наредете останалите патладжани и домати, посолете и полейте с останалите 2 с.л. олио.

Изпечете в силно загрята фурна в началото, после допечете в умерена.

Поръсете мусаката с останалия магданоз.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети