Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 29.09.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 29.09.2021

Хранене по лунен календар – сряда – 29.09.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В двадесет и трети лунен ден се препоръчва да се намали яденето, така че е препоръчително да се изостави месото, но можете да ядете млечни продукти. Не се препоръчва преяждане, в противен случай ще има проблеми със стомашно-чревния тракт.

Допустимо е да се опече чийзкейк с извара и ядки, да се приготвят десерти с извара, да се подправят салати със заквасена сметана. Изварата и сирената са особено полезни. 

За хората, склонни към наднормено тегло, е по-добре да изключат брашното и кифлите. Препоръчително е да се откажете от кафето и чая днес, по-добре е да замените всички напитки с мляко. Да се избягва алкохол, цигари. 

Ако вашият начин на живот позволява, направете си един ден на разтоварване. Би било идеално да се гладува един ден. По това време тялото ни е изчерпано, липсва жизненост, за да се бори с външни неблагоприятни фактори и да го товарим с тежка храна. Но ако целта ви е отслабване, денят е неутрален за това. Усилията ви в тази област няма да бъдат напразни, но не бива да очаквате поразителни резултати. 

 

Днешното предложение:

ТОРТА С БИШКОТИ

Продукти: 2 пакетчета бишкоти, 175 г (1 опаковка) сметана, 2 с.л. пудра захар, 1 буркан компот от вишни или ягоди, 1 к.ч. счукани орехови ядки.

Приготвяне: Бишкотите се потопяват в сиропа от компота и се подреждат в плитък съд с кръгла форма на два реда, като върху първия ред се поставят почистените от костилките вишни или нарязаните ягоди, а върху втория ред – разбитата с пудрата сметана.

Тортата се поръсва с орехови ядки и се оставя да престои 1-2 часа на студено, след което се поднася.

Забележка: Съдът, в който се разбива сметаната, се поставя върху лед или в студена вода.

 

ДОМАШНА БОЗА

Продукти: 1 кофичка (от кисело мляко) брашно, 1 кофичка захар, 500 мл боза

Приготвяне: Брашното се препича до златисто и се разбива с 3 кофички студена вода. В 5 кофички вода се слага да заври 1 кофичка захар. След това се прибавя разбитото брашно. Бърка се, докато започне да завира цялата смес. След като тя изстине, се прибавя шишенце с боза. Оставя се на топло една нощ, за да ферментира, и е готова за пиене. След известно време започва да се сгъстява и може да се долива по малко преварена вода.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.