Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 29.09.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 29.09.2021

Снимка:

В двадесет и трети лунен ден се препоръчва да се намали яденето, така че е препоръчително да се изостави месото, но можете да ядете млечни продукти. Не се препоръчва преяждане, в противен случай ще има проблеми със стомашно-чревния тракт.

Допустимо е да се опече чийзкейк с извара и ядки, да се приготвят десерти с извара, да се подправят салати със заквасена сметана. Изварата и сирената са особено полезни. 

За хората, склонни към наднормено тегло, е по-добре да изключат брашното и кифлите. Препоръчително е да се откажете от кафето и чая днес, по-добре е да замените всички напитки с мляко. Да се избягва алкохол, цигари. 

Ако вашият начин на живот позволява, направете си един ден на разтоварване. Би било идеално да се гладува един ден. По това време тялото ни е изчерпано, липсва жизненост, за да се бори с външни неблагоприятни фактори и да го товарим с тежка храна. Но ако целта ви е отслабване, денят е неутрален за това. Усилията ви в тази област няма да бъдат напразни, но не бива да очаквате поразителни резултати. 

 

Днешното предложение:

ТОРТА С БИШКОТИ

Продукти: 2 пакетчета бишкоти, 175 г (1 опаковка) сметана, 2 с.л. пудра захар, 1 буркан компот от вишни или ягоди, 1 к.ч. счукани орехови ядки.

Приготвяне: Бишкотите се потопяват в сиропа от компота и се подреждат в плитък съд с кръгла форма на два реда, като върху първия ред се поставят почистените от костилките вишни или нарязаните ягоди, а върху втория ред – разбитата с пудрата сметана.

Тортата се поръсва с орехови ядки и се оставя да престои 1-2 часа на студено, след което се поднася.

Забележка: Съдът, в който се разбива сметаната, се поставя върху лед или в студена вода.

 

ДОМАШНА БОЗА

Продукти: 1 кофичка (от кисело мляко) брашно, 1 кофичка захар, 500 мл боза

Приготвяне: Брашното се препича до златисто и се разбива с 3 кофички студена вода. В 5 кофички вода се слага да заври 1 кофичка захар. След това се прибавя разбитото брашно. Бърка се, докато започне да завира цялата смес. След като тя изстине, се прибавя шишенце с боза. Оставя се на топло една нощ, за да ферментира, и е готова за пиене. След известно време започва да се сгъстява и може да се долива по малко преварена вода.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема