Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 29.12.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 29.12.2021

Снимка:

В  25 –я лунен ден всяка груба храна трябва да се избягва. Нашите органи трудно ще се справят с преработване и усвояване на продуктите, тъй като работят на режим саморегулиране и самопречистване. Затова е благоприятно гладуването. Това ще премахне токсините от тялото, ще укрепи храносмилателната система.

Ако диетите и гладуването не са за вас, тогава просто се опитайте да ядете здравословна растителна храна, с изключение на месо, мазни и пържени храни.

Днес е нежелателно да се пият много течности, да се консумират тежки и груби храни, висококалорични ястия. 

Може да посветите деня на растителна храна - салати, плодове, зърнени и бобови култури, ядки и сушени плодове. Добре е да се ядат само плодове и зеленчуци, но по-безопасен вариант е да опитате соковата диета. За начинаещи това ще бъде най-безболезнената опция за разтоварване. Трябва само да се помни, че не се препоръчва да се смесват зеленчукови и плодови сокове в един прием. Можете да ядете млечни продукти, извара, ястия, които съчетават извара и тесто, като чийзкейкове или кнедли със сирене, се усвояват добре.

Подходящо е да се прави йогийската прочистваща техника шанк-пракшалана.

 

Днешното предложение:

ЧУШКИ, ПЪЛНЕНИ С КАРТОФЕНО ПЮРЕ

Продукти: 500 г чушки, 400 г картофи, 50 мл прясно мляко, магданоз, чубрица, черен пипер, сол на вкус; брашно за овалване и олио за пържене.

Приготвяне: Чушките трябва да са опечени и обелени, изчистени от семето. Посоляват се отвън и отвътре леко. Сварените картофи се пюрират и смесват с прясното мляко и подправките, като със сместа се напълват чушките.

Овалват се в брашно и се изпържват в сгорещена мазнина.

 

КЕКС СЪС СТАФИДИ И КОНЯК

Продукти: 200 г пудра захар, 200 г масло, ½ ч. ч. прясно мляко, 3 яйца, 1 к. ч. стафиди, 2 с. л. коняк, 1 бакпулвер, 1 ванилия, около 350-400 г брашно.

Приготвяне: Маслото се разбива с пудра захар, да стане пухкава сместа. Жълтъците се добавят един по един, също коняка, млякото, стафидите, брашното, смесено с ванилията и накрая разбитите на сняг белтъци.

Разбърква се и се прехвърля в тава, намазнена и посипана с брашно. Изпича се в умерена фурна. Докато е още топъл кексът се поръсва с пудра захар.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема