Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 30.10.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 30.10.19

Хранене по лунен календар – сряда – 30.10.19 - Tribune.bg
Снимка:

През този период Луната оказва силно влияние върху всички процеси, свързани с храносмилането

В 4 лунен ден е добре да бъдете в пълно уединение или в кръга на най-близки хора. Не е подходящ за пиршества, бурни празненства, ходене на ресторанти. В този ден се препоръчва да се ограничат храната и напитките. Старайте се да съблюдавате умереност и още по-добре, ако си организирате разтоварващ ден. 

През този период Луната оказва силно влияние върху всички процеси, свързани с храносмилането. Следователно „лошите“ храни могат да повлияят негативно на вашето здраве и на самочувствието. Но полезната и лека храна, особено плодове, зеленчуци, зърнени храни, храни, които съдържат много фибри, ще се отрази благоприятно на организма ви.

В този ден черният ни дроб е подложен на допълнителен стрес (Луна в Стрелец), така че трябва да помогнете на организма, като изберете продукти, които ще са от полза за този важен орган. Елиминирайте напълно бързото хранене, пържени и мазни храни. Постните меса са полезни, тъй като сега белтъчините се усвояват добре. 

Много полезни продукти днес са бяло зеле и морски водорасли, карфиол, броколи, моркови, цвекло, тиква, различни плодове. Алкохолът е разрешен, ако нямате проблеми с черния дроб.

Основният цвят на Стрелец  е червеният, а контрастните цветове са жълт и син. Червените зеленчуци и плодове в дните на Огъня (Овен, Лъв, Стрелец) имат особено силно влияние. Но за много активни (и агресивни) хора, червено е нежелателно.

Днешното предложение:

КАРФИОЛ С ИЗВАРА НА ФУРНА

Продукти: 400 г. карфиол, 250 г. извара, 4 яйца, ½ ч.ч. настърган кашкавал, 40 г краве масло, щипка настъргано индийско орехче, черен пипер, сол.

Приготвяне: Карфиолът се почиства, накъсва се на букетчета и се сварява до омекване (без да се разварява) в кипяща подсолена вода. Отцежда се добре и се нарязва на ситно или се смила на пюре.

Разбиват се изварата заедно с яйцата, настъргания кащкавал, щипка индийско орехче, черен пипер и сол на вкус. Към тях се прибавя пюрето от карфиола и се разбърква много добре. Ако е прекалено рядка сместа, може да се добави малко галета за сгъстяване.

Разстила се на равномерен пласт в тавичка намазана с част от маслото. Отгоре се разпределя останалото масло, нарязано на парченца.

Ястието се пече 20-25 минути в предварително загрята фурна. Поднася се със салата. Днес тя може да бъде от червени печени пиперки или домати.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети