Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 30.12.2020

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 30.12.2020

Хранене по лунен календар – сряда – 30.12.2020 - Tribune.bg
Снимка:

До 17:15 часа е силно препоръчително в този ден да не се преяжда и да се яде малко. Минимизирайте количеството на белтъчна храна, изключете от диетата си месо и яйца, мазни и пържени храни.

Сега тялото ни се нуждае както от емоционално, така и от енергийно подхранване. Ето защо, добре е да ядете повече продукти с витамини, богати на хранителни фибри и микроелементи. 

Най-добрият избор за храна са зеленчуците и плодовете. Можете да ги ядете както сурови, така и като част от различни ястия: зеленчукови яхнии и супи, зеленчукови и плодови салати, компоти и желе, плодови мусове, смутита и сокове. Ако успеете да следвате тези препоръки, ще почувствате огромен прилив на енергия и ще се появи приятна лекота по цялото тяло.

След 17:15 часа може да си хапнете по-обилно и да включите месо в менюто. Нашето тяло в този период е в състояние на повишена активност, всички процеси в него протичат ускорено. Следователно в разумни дози храната няма да навреди. 

 

Днешното предложение:

ПЪЛНЕНА КИСЕЛА ЗЕЛКА

Продукти: Една средно голяма зелка, 500 г смляно свинско месо, 4-5 с.л. мас или олио, 2 глави лук, 2 яйца, 1 ч.л. червен пипер, 1 с.л. доматено пюре, чубрица, кимион, черен пипер, сол.

Приготвяне: Избира се стегната зелка, почиства се от външните листа и внимателно се издълбава откъм кочана.

Смляното месо се запържва в 2 с.л. мазнина заедно с нарязания лук, чубрицата, червения и черния пипер и малко сол. Сваля се от огъня и се разбърква с разбитите яйца.

Добре отцедената зелка се напълва, като между всеки два листа се слагат по 1-2 лъжици от плънката. Листата се свиват и зелката се завързва здраво с конец.

Слага се в дълбока тенджера, в която е сгорещена останалата мазнина, залива се с около 1 чаена чаша гореща вода, покрива се с капак и се задушава на слаб огън, често се полива със соса. Когато ястието е почти готово, се прибавят доматеното пюре и кимион на вкус.

След като омекне напълно, зелката се изважда, слага се в чиния за сервиране, освобождава се от конеца и се нарязва на резени.

При поднасянето се залива със соса от варенето.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети