Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 31.03.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 31.03.2021

Хранене по лунен календар – сряда – 31.03.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденския пост започна от 14 март и ще продължи до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

Препоръчва се от духовните учители в 18 лунен ден да се гладува, за да се обнови енергията, да се намали съдържанието на отрови в организма, да се изчисти стомаха и да се укрепят духовните сили.

Можете да предприемете еднодневна диета, ако желаете. Постът сега е полезен. Ако ли не, препоръчват се само вегетариански варианти - каши, супи, гъби, зеленчуци се усвояват добре. Съсредоточете се повече върху пълнозърнестите храни, извара, сирене, заквасена сметана, мляко, кефир. Полезни са орехите, сок от грозде.

По-добре е да се откажете от месо, газирани напитки, свинска мас, херинга, пушени меса. Добре е да се ограничи количеството храна. Ястията трябва да са по-малко осолени.

Старайте се храната да е здравословна, с минимум консерванти, мазнини и подправки. Здравословната храна, приготвена с добро настроение и желание, ще донесе много ползи за тялото ви, ще усетите как се подобрява настроението ви. 

Вечерята може да е лека и е полезно да се изяде някакъв плод, да се изпие чаша айрян.

 

Днешното предложение:

КАША С ЯЙЦА И СИРЕНЕ

Продукти: 1 чаена чаша натрошено сирене, 3 с.л. брашно, 5 с.л.  сгорещено краве масло, 4-6 яйца, щипка сода бикарбонат, сол на вкус.

Приготвяне: На тих огън препечете брашното в сух тиган, като бъркате с дървена лъжица.

Сложете сгорещеното масло и като продължавате да бъркате, налейте толкова топла вода, колкото е необходимо да получите рядка каша.

Когато кашата започне да се сгъстява, прибавете сиренето и яйцата, които отделно са разбити с щипка сода бикарбонат. Посолете на вкус.

 

Любопитно: По време на Възраждането, това е била една от любимите храни на старите българи. Доста кулинарни сведения разказват за това.                                                                            


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети