Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда– 03.11.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда– 03.11.2021

Хранене по лунен календар – сряда– 03.11.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 28 лунен ден е един от онези дни, когато не е нужно да обременявате организма си с храна. По-добре да се въздържате от преяждане. Опитайте се дори да намалите обичайното количество консумирана храна. От тежката храна, предимно от месото, силно се препоръчва да се откажете.

Нежелателно да се използват полуфабрикати, мазнини, пържени храни, сладкиши и всякакви печива. Опитайте се да минете на здравословна диета и тялото ви ще ви благодари с отлично самочувствие и здраве.

Ако решите да направите разтоварващ ден, опитайте се да започнете да пиете само пресни плодови сокове през цялото време. Алтернативно, можете да добавите към диетата зеленчуци и плодове.

Препоръчително – салата от зеле и моркови, чушки и домати, билкови чайове, прясно изцедени сокове.

Като вариант, може да сварите зеленчуците.

Жива храна на деня - Копър

Възстановява зрението; помага при колики в стомаха; отличен антиоксидант, предотвратява стареенето; разширява сърдечните съдове и понижава холестерола; увеличава лактацията при кърмачки; намалява възпалението в бъбреците, лекува стоматит; елиминира нервността и чувството на страх.

 

Днешното предложение:

СПАНАЧЕНО РУЛО С ДОМАТЕН СОС

Продукти за 1 порция: Два картофа (150 г), 200 г спанак, 20 г брашно, 20 г масло, 2 яйца, доматен сос, черен пипер, сол на вкус.

Приготвяне: В подсолена вода се сваряват картофите и след като изстинат се настъргват на ренде.

Спанакът се измива и се попарва, счуква се на ситно и се слага при картофите. Счупва се едно яйце, слагат се сол и черен пипер на вкус. Всичко се омесва добре и се разстила във вид на лист, поставят се варените яйца цели или разделени на две. Рулото се завива и се пече на фурна в намазана с масло тава.

Отгоре се залива с мазнина и се маже с белтък. Сервира се с разреден доматен сос.

 

Любопитно: Важно е да се включват картофи в храненето на хора, които ще извършват тежки физически натоварвания, придружени със значително изпотяване. Калият укрепва артериите и се използва като средство за понижаване на кръвното налягане и стимулиране на дишането.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети