Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда– 25 май 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда– 25 май 2022

Хранене по лунен календар – сряда– 25 май 2022 - Tribune.bg
Снимка:

В  25 –я лунен ден всяка груба храна трябва да се избягва. Нашите органи трудно ще се справят с преработване и усвояване на продуктите, тъй като работят на режим саморегулиране и самопречистване. Затова е благоприятно гладуването. Това ще премахне токсините от тялото, ще укрепи храносмилателната система.

Може да посветите деня на растителна храна - салати, плодове, зърнени и бобови култури, ядки и сушени плодове. Добре е да се ядат само плодове и зеленчуци, но по-безопасен вариант е да опитате соковата диета. За начинаещи това ще бъде най-безболезнената опция за разтоварване. Трябва само да се помни, че не се препоръчва да се смесват зеленчукови и плодови сокове в един прием.

Ако диетите и гладуването не са за вас, тогава просто се опитайте да ядете здравословна растителна храна, с изключение на месо, мазни и пържени храни и печени продукти.  Днес е нежелателно да пиете много течности, да консумирате тежки и груби храни, висококалорични ястия.  Можете да ядете млечни продукти, извара, както и тестени продукти без масло. Ястията, които съчетават извара и тесто, като чийзкейкове или кнедли със сирене, се усвояват добре.

Подходящо е да се прави йогийската прочистваща техника шанк-пракшалана.

 

КАРТОФИ С ЯЙЦА, ПЕЧЕНИ НА ТИГАН

Продукти: 3-4 порции, 4-6 картофа, 3-4 яйца, 1-2 с. л. олио, 2 с. л. настърган кашкавал, червен пипер, сол.

Приготвяне: Настъргват се картофите на едро ренде. Прибавят се разбитите с малко сол и червен пипер яйца.

Сместа се изсипва в тиган, в загрято олио. Похлупва се с капак и се оставя 10 минути на тих огън.

Обръща се и се запича до зачервяване и от другата страна.

Готовото ястие се поръсва с настърган кашкавал.

 

Любопитно: Пенелопе Крус прави поне веднъж месечно 1 разтоварващ ден с ябълки. В другото време 3-4 пъти седмично присъства салата с ябълки, а стекът с плодово-зеленчукова гарнитура – 2 пъти.


Топ новини

виж още
Актуална тема