Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 01.03.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 01.03.2022

Хранене по лунен календар – вторник – 01.03.2022 - Tribune.bg
Снимка:

В 29-ия лунен ден се изключват нови ястия и продукти, съмнителни екзотични рецепти, месо и алкохол. Идеално е да включите в диетата на вашето семейство традиционните зеленчукови ястия, колкото е възможно по-простички и познати.

В последния ден от лунния месец (преди новолуние) е просто ужасно време за всякакви пиршества. Почти цялата храна, която ядем днес, ще бъде в наш ущърб. Идеалният вариант за този ден би бил гладуване. Дайте почивка на храносмилателната си система, като не я запълвате с храна. Това ще ви помогне да изчистите тялото, да започнете да се чувствате много по-добре. Ако не можете да си позволите да гладувате, старайте се да облекчите диетата си. Например, това може да бъдат пресни сезонни плодове и зеленчуци. 

Изключете месо, мазно и пържено, тестени изделия. Ако не можете без месо, можете да включите в диетата съвсем малко количество риба или морски дарове. Ястията трябва да бъдат печени, варени или задушени. Допустими са млечни продукти.

За да избегнете изкушенията, опитайте се да не пазарувате в хранителни магазини този ден. Приготвяйте храната си сами вкъщи.

 

ЯХНИЯ С ГРАХ И КАРТОФИ

Продукти: 4-5 картофа, 250 гр. грах (от буркан, консерва или замразен), 2 моркова, 2 чушки, 1/2 гл. лук, 1 скилидка чесън, 150 мл. доматен сок или домати на кубчета, 1 ч.л. червен пипер, пресен магданоз, 2-3 с.л. олио, 1 ч.л. захар, чубрица, черен пипер, сол.

Приготвяне: Нарежете лука и чесъна на ситно, а морковите на кубчета. Почистете чушките и ги нарежете. Обелете картофите, измийте ги и нарежете на кубчета.

В загрято олио добавете лука, чесъна, морковите и чушките и разбъркайте. Покрийте с капак и оставете да се задушат за около 2-3 минути и след това прибавете картофите и 1-2 щипки сол, и отново разбъркайте.

След около 4-5 минути добавете 2 ч.ч. вода (500 мл.). Овкусете с 2-3 щипки чубрица и оставете на котлона, докато картофите започнат да омекват (15-20 мин.). Ако е необходимо добавете още вода.

Когато картофите са омекнали, но не напълно сварени, добавете доматения сок/пюре или домати на кубчета и червения пипер. Като заври отново, добавете и граха и захарта. Оставете да се вари на средно силен котлон до пълното омекване на картофите. Овкусете с черен пипер и сол и добавете нарязания на ситно магданоз.

 

„За да създаде добър характер в себе си, човек трябва да държи храносмилателната си система в изправност. Яжте по правилата на природата. Само така ще се разрешат въпросите на живота“

Петър Дънов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети