Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 01.06.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 01.06.2021

Хранене по лунен календар – вторник – 01.06.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 21 лунен ден можете да се хапнете вече по-стабилно.  Грижете се повече за качеството на храната, която ядете. В диетата ви трябва да доминират „живи“ храни, в които да има минимум химически добавки, мазнини, сол и захар. 

Днес можете да се поглезите с любимия си десерт, да организирате малък празник у дома.  Събиране с близки хора, роднини и семейството ще бъде много приятно. Можете да получите много положителни емоции от тях, а комуникацията ще подобри настроението ви.

Денят е свързан с кръвоносната система, затова е полезно за процедури по изчистване на кръвта и да се ядат продукти, които я засилват - червени плодове и зеленчуци - боровинки, нар, цвекло, домати, коприва и др. Може да се пие сухо червено вино.

За предпочитане е храната да е лека, за да не страда черният дроб, не злоупотребявайте с много мазни храни. Разнообразие от зеленчукови, плодови, рибни, зърнени ястия, яйца и млечни продукти ще бъдат много полезни днес.

 

Днешното предложение:

ЗАДУШЕН ДРОБ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

Продукти: 500 г свински или телешки черен дроб, 5-6 глави кромид лук, 2-3 моркова, 4-5 с.л. олио, черен пипер, сол.

Приготвяне: Нарязват се морковите и лука на филийки, задушават се в олио и малко вода до омекване.

Нарязва се дробът на тънки резени, поръсват се с черен пипер и сол и се нареждат върху лука и морковите.

Захлупват се с капак и се задушават на умерен огън около 20 минути.

Сервират се със салата според сезона.

 

Любопитно: Иди Амин, създателят на един от най-бруталните тоталитарни режими в историята на Африка, не успя да се отрече от обвиненията в канибализъм. Според някои съобщения той самият е признал, че яде убити противници или просто поданици. На него се приписва авторството на фразата „Не ям човешко месо - то е за моя вкус, солено“. От друга страна, президентът на Уганда (1971-1979 г.) по принцип е бил всеяден: можел да яде пица или дори пиле от американското бързо хранене Kentucky Fried Chicken. Изяждал поне 40 портокала на ден, защото ги считал за афродизиаци. Ако някой от колегите му, особено западните, се осмелял да дойде на посещение, Иди Амин го лекувал с пчелни ларви и пържени скакалци.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети