Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 02.03.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 02.03.2021

Хранене по лунен календар – вторник – 02.03.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В храната днес, както и всеки друг ден, е необходимо да се спазва мярка.

Здравословните храни, приготвени у дома, ще ви бъдат от полза. Старайте се да приготвяте храната си с ниско съдържание на мазнини и канцерогени.  Намаляващата Луна е период на пречистване и обновяване на тялото. Днес всички ненужни вещества се отстраняват и храната се усвоява много бързо.  Въпреки че денят се счита за благоприятен за хапване, в същото време лунните енергии оказват силно влияние върху вътрешните ни органи.  Здравият човек може да не почувства нищо, но ако имате някакви хронични заболявания, тогава с неправилна и небалансирана диета те могат да се влошат и да ви причинят в най-добрия случай голям дискомфорт. Също така да бъдат внимателни хората, страдащи от диабет.

На този ден се препоръчва да се ограничи максимално количеството сол и черен пипер в храната. Също така избягвайте да се яде пушено месо, бекон, осолена риба, топено сирене. Добре е да се ядат всякакви кръгли зеленчуци, както и всички видове зеле и нар, можете да пиете сок от нар и да се откажете от продълговатите (моркови, краставици). Откажете се от екзотичните плодове и даже соковете им. Пийте билкови отвари и чайове.

Основният продукт за деня са картофите. Могат да се ядат под всякаква форма. Може ако желаете да консумирате месо, риба и гъби, но щателно проверявайте качеството им.

За радост на всички, които обичат сладкото, днес можете да приемете въглехидрати. Поглезете се с любимите си десерти, но в разумни количества.

 

Днешното предложение:

КАРТОФЕНА ЗАПЕКАНКА

Продукти: 800 г картофи, 3 големи стръка праз, 20 г краве масло, 4 яйца, 250 мл прясно мляко, риган, черен пипер, сол. По желание 100 г шунка.

Приготвяне: Обелените и измити картофи нарежете на тънки филийки, праза на колелца и шунката на кубчета.

Намажете с масло тавата и наредете на пластове картофите и праза. Поръсете с шунката.

Загрейте фурната на 180 градуса, наръсете с ригана. Разбийте млякото с яйцата, подправете с черен пипер и сол и залейте ястието.

Оставете да се пече 45 минути.

 

Любопитно: Първи започнали да отглеждат картофи индианците, които живеели преди 4 хиляди години на територията на Перу. В края на 19 век в Аляска, която била обхваната от златната треска, картофите били по-ценни от златото.                                                                                                                                                                                                                                                     


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети