Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 03.12.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 03.12.19

Хранене по лунен календар – вторник – 03.12.19 - Tribune.bg
Снимка:

8 лунен ден е ден на трансформацията и обновлението, ден на изчистването на душата и тялото. В този период може да се гладува, да се проведат изчистващи процедури, изчистване на стомаха и червата. Благоприятно е да се приготвят лекарствени, билкови отвари и настойки.

Най-добре е да се яде лека храна като зеленчуци, плодове, ястия от зърнени храни, овесена каша,  леки тестени продукти, постни риби и морски дарове. Храната е също добре енергийно да се пречисти. Може да я приготвяте на огън или да гори запалена свещ близо до нея, също е достатъчно.

Днешното предложение:

ГЮВЕЧ ОТ КАРТОФИ С ВИНО

Продукти: 1 кг картофи, 3 глави лук, 4-5 домата, 2 моркова, ½ ч.ч. олио, няколко скилидки чесън, 1 дафинов лист, 1 ч.ч. червено вино, целина, магданоз, черен пипер, сол.

Приготвяне: Лукът, целината и морковите се нарязват на тънки филийки и се задушават в малко олио и малко топла вода до омекване. Добавя се и ситно нарязаният чесън.

Картофите се обелват и нарязват на филийки, след което се нареждат в намазана с олио тава (може и пръстен гювеч) и се покриват със задушените зеленчуци, а върху тях се нареждат доматите нарязани на кръгчета.

Всичко това се залива с останалото олио, виното, 1 ч.ч. гореща вода. Натрошава се дафиновият лист, прибавя се черният пипер, нарязаният магданоз и солта, и се пече около 50 минути в умерена фурна.

МЛЕЧЕН КРЕМ

Продукти: 1 л. прясно мляко, 6 жълтъка и 150 г. захар

Приготвяне:  Сварява се млякото със захарта. Жълтъците се разбиват добре и много бавно се прибавят към сместа при непрекъснато бъркане.

Сместа се изсипва в подходящ съд и се продължава да се бърка на водна баня, докато започне да се сгъстява. Не трябва да завира, за да не се пресече.

Готовият вече крем се изсипва в десертни купички и се оставя да изстине. Може да се украси с плодове от сладко.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети