Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 04.01.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 04.01.2022

Снимка:

В 3 лунен ден е уязвима храносмилателната система, коремната кухина, кожата. Възможни са стомашни колики и болки. Започналите заболявания в този ден са опасни, протичат остро и изискват незабавни мерки. Крайно нежелателно е да се прави вътрешно изчистване, тъй като вместо очакваният положителен резултат, може да предизвикате проблеми. Старайте се да ядете често, но по-малко.

Днес може да се яде месо, риба. Луната съветва месото да е от "бързи" животни - например агнешко, пилешко, а от "бавните"- говеждо, свинско е най-добре да се избягват.

Храненето трябва да е балансирано. Нужно е да се отдаде предпочитание на горещите ястия и подправки, които оказват  затоплящо действие, особено ако чувствате недостиг на енергия (куркума, черен пипер, бахар, индийско орехче, карамфил, кардамон, чесън, люта чушка, горчица, хрян, канела). Ако пък имате прекалено излишна енергия и напрежение, тогава по-меки подправки – корандър, канела, копър.

Желателно е да се пие горещ чай, мляко, затоплени с подправки. От останалия алкохол е добре да се откажете.

Днешното предложение:

ХРУПКАВИ ПИЛЕШКИ ГЪРДИ

Продукти: 750 г пилешки гърди, 1 ч. ч галета, 6 с. л. лимонов сок, 4 с. л. зехтин, магданоз, босилек, розмарин (пресни), сол, черен пипер.

Приготвяне: Пилешките гърди се изчистват от кожата и се нарязват на порции. Леко се начукват. Полейте ги с лимоновия сок, захлупете ги и ги оставете 1 час в хладилника.

В отделен съд смесете галетата с нарязаните на ситно подправки. Добавете солта и черния пипер и разбъркайте.

След като извадите порциите пилешко, намажете ги със зехтин и оваляйте в галетата.

Наредете ги в намазана с олио тава, добавете малко вода и печете около 20 минути до златистокафяво.

ЛУЧНИК

Продукти: 4 пакетчета фини кори, 500 г праз, 250-300 г сирене, 8-10 с. л. олио, краве масло, кисело мляко, сол.

Приготвяне: Праза се нарязва на ситно и се задушава в мазнината и 1-2 с. л. вода, докато омекне. Посолява се леко. Натрошава се сиренето. Вземат се две по две кори и върху тях се разстила праза и натрошеното сирене, навива се на руло. Получените 12 рула се нареждат в намазнена тава, намазват се с кисело мляко и се пекат в умерена фурна около 25-30 минути. Поднасят се с кисело мляко или айрян.  


Топ новини

виж още

Актуална тема