Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 04.02.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 04.02.20

Хранене по лунен календар – вторник – 04.02.20 - Tribune.bg
Снимка:

Днес е желателно да се пият много течности

Днес не трябва да се отдавате на излишество. Луната оказва много негативно влияние върху всички процеси в тялото, които са далеч от естествения баланс. Например, ако през друг ден преяждането може просто да бъде придружено от приятно чувство на ситост, което преминава без следа след известно време, то днес вероятно ще страдате от тежест и дори болки в стомаха. Възможно е даже на следващия ден да се усетят последствията от прекомерното хапване под формата на неприятни симптоми и болка в различни части на тялото. Затова се грижете за здравето си, не се отдавайте на лакомията, отдавайте предпочитание на леката и здравословна храна. 

Още по-добре ще ви се отрази, ако погладувате малко. Ако не можете да гладувате цял ден, то поне намалете до минимум количеството на нездравословна и вредна храна.

Днес е желателно да се пият много течности. Подходящи храни са: отхрачващите чайове за прочистване на гърдите, плодови сокове (с изключение на ябълките), ядки, семена, растителни масла. 

Необходимо е да се въздържате от груби храни, яйца, риба, месо. Напълно премахнете алкохола и никотина. Можете да предприемете сокова терапия.

Днешното предложение:

КАРТОФЕНИ КЮФТЕТА С БОБ

Продукти:  

  • 140 г. бял боб;
  • 2-3 средни картофа;
  • ½ малка глава лук;
  • растително масло - за пържене;
  • ½ чаена лъжичка печена червена чушка;
  • сол на вкус;
  • смлян черен пипер - на вкус;
  • 60–80 г. брашно;
  • галета - за паниране.

Приготвяне:  Накиснете боба за една нощ (или ако нямате време, надуйте го в гореща вода), след това изплакнете и сварете до готовност. Сварете обелените картофи до омекване, нарежете и добавете към боба. Разбийте охладените боб и картофи с пасатор.

Нарежете лука на малки кубчета и задушете в горещо олио до омекване. Към пюрето добавете лука, червения пипер, солта, черния пипер, брашното и разбъркайте добре.

Картофените кюфтета с мокри ръце ги оваляйте в галета. Поставете в тиган със загрято олио и запържете на средно силен огън до златисто кафяво от двете страни.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети