Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 05 април 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 05 април 2022

Хранене по лунен календар – вторник – 05 април 2022 - Tribune.bg
Снимка:

5 лунен ден е единственият ден, в който храната се усвоява без остатък и напълно се преобразува в тъканите. Не е добре да се гладува, но и да се преяжда не бива. Факт е, че в началото на растящата Луна хората се нуждаят от сила и енергия за големи постижения! 

Основната задача на този лунен ден е да установите от какви храни се нуждае тялото ви, като следвате вашето чувство за вкус и да използвате тази интуитивна информация в избора си. Енергията на този ден е насочена към алхимията на храната, която ядем. Това е период на специална трансформация вътре в храносмилателната ни система, ето защо е по-добре да се насочи вниманието навътре и да определим най-добрите продукти за приемане в този момент. Този ден се явява като тест – ако почувствате отвращение към някой продукт, значи той  е вреден за вас и не трябва да се употребява.

Лунният календар съветва да се избягват месни ястия в този ден. Допустима е риба. Може да консумирате млечни продукти (мляко, сирене и извара), плодове, зеленчуци, мед.

Нежелателно е да се употребяват семена, орехи, ядки.

Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може.

 

СУФЛЕ С ИЗВАРА

Продукти за 1 порция: 150 г извара, 10 г каймак, 10 г фино отлежало брашно, 1 яйце, 20 г галета, 30 г сметана, 200 мл прясно мляко, сол на вкус.

Приготвяне: Изварата се изцежда от водата. Добре разбита се съединява с бъркане с жълтъка, с галетата, с брашното, с маслото и солта. Разбива се добре и към сместа се прибавят белтъците на сняг.

В огнеупорен стъклен съд, намазан с масло и поръсен с галета, се сипва сместа. Изравнява се отгоре, маже се с яйце, разбъркано със сметаната.

Пече се в умерена фурна. Поднася се горещо с хладно мляко или с прясно масло.

 

Любопитно: Изварата се използвала още в древен Рим от бедни и богати. В нея има високо съдържание на витамин Д и калций. Ако жените ядат повече храни, богати на важния макроелемент, това значително намалява риска от заболявания на млечната жлеза, в това число и онкологични.

Пробиотиците в млечните продукти укрепват имунната система, спомагат за поддържането на баланса на полезните бактерии в стомашно-чревния тракт и възпрепятстват размножаването на вредни микроорганизми.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети