Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 05.10.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 05.10.2021

Хранене по лунен календар – вторник – 05.10.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 29-ия лунен ден се изключват нови ястия и продукти, съмнителни екзотични рецепти, месо и алкохол. Идеално е да включите в диетата на вашето семейство традиционните зеленчукови ястия, колкото е възможно по-простички и познати.

В последният ден от лунния месец ден (преди новолуние) е просто ужасно време за всякакви пиршества. Почти цялата храна, която ядем днес, ще бъде в наш ущърб. Идеалният вариант за този ден би бил гладуване. Дайте почивка на храносмилателната си система, като не я запълвате с храна. Това ще ви помогне да изчистите тялото, да започнете да се чувствате много по-добре. Ако не можете да си позволите да гладувате, старайте се да облекчите диетата си. Например, това може да бъде пресни сезонни плодове и зеленчуци.

Изключете месо, мазно и пържено, тестени изделия. Ако не можете без месо, можете да включите в диетата малко количество млечни продукти, риба или морски дарове. Ястията трябва да бъдат печени, варени или задушени. 

За да избегнете изкушенията, опитайте се да не пазарувате в хранителни магазини този ден. Приготвяйте храната си сами вкъщи.

Днешното предложение:

ПОПСКА ЯХНИЯ

Продукти: 15-20 броя малки главички лук, 1 глава стар лук, 5 г доматено пюре, 20 мл олио, 5 г брашно, 2-3 скилидки чесън, част от стрък праз, дафинов лист, червен и черен пипер, сол.

Приготвяне: Празът и лукът се нарязват на дребно и се задушават. Прибавя се брашното и продължавате да задушавате.

Слагат се главичките лук, които са сварени предварително в две води, скилидките чесън, солта, дафиновия лист, черният пипер и доматеното пюре. Когато всичко се позадуши, се прибавя и червения пипер.

Запръжката се залива с хладка вода и се оставя да ври на тих огън. Поднася се топла.

 

Полезни съвети: Избягвайте стреса по време на хранене - когато сме стресирани обмяната на веществата може да бъде нарушена, причинявайки колит или киселини. Избягвайте да се храните на работното място, докато шофирате или гледате телевизия.

Поемете дълбоко въздух преди да започнете хранене, може да  запалите свещи и да пуснете лека музика, за да си създадете релаксираща атмосфера.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети