Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 05.11.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 05.11.19

Хранене по лунен календар – вторник – 05.11.19 - Tribune.bg
Снимка:

Денят има смесено влияние

До 14:30 ч. влияние оказва 9 лунен ден и до тогава се препоръчва само лека храна като зеленчуци, плодове, ястия от зърнени храни, овесена каша,  леки тестени продукти, постни риби и морски дарове.

След 14:30 ч. започва влиянието на 10 лунен ден, който е подходящ за семейна трапеза. Този период е единственият път в лунния цикъл, когато не е толкова важно какво ядете, колкото с кого ядете.  Десетият лунен ден покровителства кръвните връзки, насърчава семейните отношения, предава опит и знания от поколение на поколение. Поканете родителите, бабите и дядовците си, децата и внуците си да ви посетят! 

Почти всички продукти могат да бъдат включени в менюто. Естествено, трябва да се спазва нормата – да не се преяжда и да не се прекалява с алкохола.

Луната е в знак Водолей. За основен цвят на Водолея се счита жълтият , контрастни – синьо и червено.

Жълтият цвят в дните на Водолей забавя кръвообращението, което може да се прояви в претоварване на долната част на бедрата и разширени вени. В същото време контрастният червен цвят може да бъде добра превантивна мярка, защото разширява кръвоносните съдове. В дните на Водолея всякакви жълти храни са много полезни за организма, също както и жълтите дрехи.

Жълти продукти: лимон, ананас, праскови, кайсии, жълт пипер, жълти ябълки, царевица, тиквичка, зряло сирене, мед, яйчен жълтък (не повече от два на ден), горчица, куркума.  Напитки: 1,5 литра вода с лъжица мед.

Днешното предложение:

СВИНСКИ ПЪРЖОЛИ С МЕД И БИРА

Продукти: 2-3 свински пържоли, 2 с.л. мед, 200 г вода, 50 мл. бира, 2 с.л. разтопено краве масло, сол, черен пипер

Приготвяне: Начуквате пържолите и ги овкусявате със сол и черен пипер.

Разбърква се медът, разтопеното масло, бирата и водата. Слагате пържолите в тавата и заливате с тази смес. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 - 250 градуса. Вкусът е сладко-солен.

                                                                                   


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети