Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 06.08.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 06.08.19

Хранене по лунен календар – вторник – 06.08.19 - Tribune.bg
Снимка:

Тази седмица се движим по цветната диета (mono) – хранене по цветове за всеки ден от седмицата. Основният принцип е, че всеки ден трябва да се консумират продукти само от един цвят. Повече подробности може да прочетете в отделна статия за Цветното хранене.

Ден втори – вторник – червен цвят:

Това е един от най-вкусните дни, защото списъкът с разрешени продукти е доста голям.  За втория ден ще трябва да направим списък с червени продукти. Той ще включва червени сортове риба и месо. Трябва да е само варено, печено или задушено и без сол. Като гарнитура към него можете да изберете пресни домати, червен боб или салата от цвекло.

Списък с червени продукти: Червен боб, домати, цвекло, череши, червен касис, червен сладък пипер, сухо червено вино, червени сладки чушки, червени боровинки, червено грозде, ягоди, малини, череши, червени ябълки, червен грейпфрут, нар.

Цялото разнообразие от червени зеленчуци и плодове е на ваше разположение. Може да си позволите само малко сухо червено вино.

Между храненията можете да пиете чай от каркаде. Тази напитка има благоприятен ефект върху черния дроб и спомага за по-леко преживяване на стреса. И можете да се поглезите със сокове от червена боровинка, ягоди, червено грозде, червен грейпфрут.

От предложените продукти трябва да изберете 2-3 продукта и да ги използвате през целия ден, без да преяждате. Трябва да се храните на малки порции 4-5 пъти на ден.

Червените плодове и зеленчуци съдържат оцветители - антоцианини, които са антиоксиданти. В допълнение, червените зеленчуци и плодове съдържат ликопен, много полезно вещество, което помага да се предотврати развитието на ракови клетки.

Червените продукти са полезни за сърцето, засилват кръвообращението и повишават мускулния тонус, укрепват имунната система. Организмът в този режим харчи допълнителни калории. Червените биофлавоноиди способстват повишаване на еластичността на артериите. Червеният цвят стимулира достигането на жизнените цели, придава увереност в себе си, увеличава оптимизма. Добавяйки червени продукти в менюто си, вие лесно можете да се избавите от лошото си настроение.

Червеният цвят се използва за лечение на хронични заболявания, например синузит или бронхит. Действа подобно на хомеопатично средство, способен е да изкара на повърхността проблемите. Първоначално усилва симптомите, после ги премахва. При висока температура и възпалителни процеси е добре да се внимава. В този случай може да спомогне за размножаването на бактериите и развитието на болестта.

Пийте повече вода, избягвайте газираните напитки. Месните блюда трябва да се съпровождат с богата зеленчукова гарнитура. Да се избягват мазни и пържени храни.

Днешното предложение:

САЛАТА С ПЕЧЕН ЧЕРВЕН ПИПЕР И ДОМАТИ

Продукти: 4-5 печени червени пиперки,  2 домата, зехтин.

Приготвяне: Нарежете пиперките на ивички. Залейте ги със малко зехтин, съвсем минимално количество сол и оцет. Оставете ги да престоят 15-20 минути.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети