Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 06.10.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 06.10.20

Хранене по лунен календар – вторник – 06.10.20 - Tribune.bg
Снимка:

Днес сме под влияние на 19 лунен ден

В храната днес, както и всеки друг ден е необходимо да се спазва мярка. Здравословните храни, приготвени у дома, ще ви бъдат от полза. Старайте се да приготвяте храната си с ниско съдържание на мазнини и канцерогени.  Добре е да се ядат кръгли плодове и зеленчуци и да се откажете от продълговатите (моркови, краставици). Откажете се от екзотичните плодове и даже соковете им. Пийте отвари от билки.

Въпреки че денят се счита за благоприятен за хапване, в същото време лунните енергии оказват силно влияние върху вътрешните ни органи. За здравия човек това ще бъде почти незабележимо. Но ако имате някакви хронични заболявания, тогава с неправилна и небалансирана диета те могат да се влошат и да ви причинят в най-добрия случай голям дискомфорт.

Следете за съвместимостта на продуктите. Ако не го направите, може да получите храносмилателни разстройства, да се почувствате некомфортно и особено страдащите от стомашни заболявания. Също така да бъдат внимателни хората, страдащи от диабет. Може да консумирате месо, риба и гъби, но щателно проверявайте качеството им.

За радост на всички, които обичат сладкото, днес можете да приемете въглехидрати. Поглезете се с любимите си десерти, но в разумни количества.

 

Днешното предложение:

ПИЛЕШКА СУПА С ГЪБИ

Продукти: 1 пиле (800-900 гр), 100-150 г пресни гъби, 1/5 пакетче прясно масло, 1 с. л. брашно, индийско орехче, настъргана лимонова кора, лимонов сок, сол, черен пипер.

Приготвяне:Почистеното и измито пиле се залива със 7-8 ч.ч. слабо подсолена вода и се вари на тих огън около 40 минути, след което се изважда за по-нататъшна обработка. Във врящия бульон се пускат да врят около 25 минути почистените и нарязани гъби. Прибавя се светла запръжка от маслото и брашното. Супата се подправя на вкус със сол, лимонова кора, индийско орехче и след 4-5 минути се сваля от огъня. Преди поднасянето й се подкиселява и се наръсва с черен пипер. (по желание и със ситно нарязаното бяло месо от свареното пиле).

 

Индийско орехче

Индийското орехче помага за разграждане на токсините и оказва положително влияние върху черния дроб.  Понася се много добре от хора с чернодробни заболявания, но в малки количества, не трябва да се прекалява с него и не бива да се консумира с алкохол. Индийското орехче подсилва действието на алкохола и става истинска отрова за болните.                                          


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети