Хранене по лунен календар – вторник – 07.01.20 (Ивановден)
Празничната трапеза на Ивановден е много богата. На нея се слага варено жито, ошав, свинско със зеле, свински ребра, печена луканка, кървавица, суджук, баница. Не се раздига до сутринта. На този ден приключва коледарският цикъл.
Днешното предложение:
СВИНСКИ РЕБРА НА ФУРНА
Продукти: свински ребърца - 1 кг, 1 с.л. соев сос, 1 с.л. мед, 1 с.л. горчица, 1 с.л. кетчуп, кимион, чесън на прах, червен и черен пипер, вода
Приготвяне: Нарежете ребърцата на порции. Смесете всички съставки и ги намажете. Оставете ги покрити в хладилника за 2 часа. После ги печете на 200 градуса във фурната. Преди да ги обърнете, отново ги намажете с маринатата.
ТОРТА С МАНДАРИНИ
Продукти: 7 яйца, 140 г. захар, 150 г. смлени орехови ядки, 25 г. счукан сухар, 2 мандарини.
За крема: 5 жълтъка, 100 г. захар, ½ ч.ч. прясно мляко, 200 г. масло, 2 мандарини
Приготвяне: Белтъците се разбиват на сняг със захарта. Един по един се прибавят жълтъците. Последователно се прибавят смлените орехи, сухарът, сокът и настърганата кора на мандарините.
Всичко се разбърква много добре. Сместа се разделя на две части, които се пекат поотделно в тортена форма, намазана с масло и поръсена с брашно. Блатовете се пекат в умерена фурна.
Приготвя се кремът. Жълтъците, захарта и млякото се разбиват, сместа се слага на слаб огън и се вари до сгъстяване. След като изстине, лъжица по лъжица се прибавя към добре разбитото масло. На края се добавя сокът и настърганата кора на мандарините.
Двата блата се слепват с част от крема. Тортата се намазва отгоре с останалия крем и се украсява с парченца мандарини.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--vtornik--070120-ivanovden/
Коментари (0)
Добави коментар