Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 07.04.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 07.04.20

Хранене по лунен календар – вторник – 07.04.20 - Tribune.bg
Снимка:

Продуктът на деня са бадемите

За тези, които спазват постите - Великденският пост започна от 2 март и продължава до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.

За тези, които не спазват пости - Хранене по лунен календар

До 19:15 ч. храненето е по 14 лунен ден - Най-добре е да се направи сухо гладуване, защото всяка течност в този ден носи замърсяване: необходимо е изчистване на организма, токсините трябва да бъдат отстранени, благоприятно е да се изчистят червата със слабителни средства.

Ако не можете да стоите гладни, би било идеално да организирате ден за разтоварване: да проведете „ябълков ден“ или хапвайте лека храна. Старайте се да използвате възможно най-малко различни храни в диетата си. Храната трябва да е прясно приготвена.

Можете да се поглезите с деликатесни неща от разбити белтъци и сметана. Продуктът на деня са бадемите.

Противопоказано е да се ядат храни от бързо хранене, да се приготвя храна от полуфабрикати, с много подправки. Забранено е яденето на много мазни храни и силно се препоръчва да се намали количеството сладко. Да се избягват храни с горчив вкус, да се намалят течностите.

Ако нямате намерение да гладувате и постите, тогава храните, които се препоръчват са гъбена супа със сметана, омлет със сирене, картофена салата.

Днешното предложение:

КЪСИ МАКАРОНИ С ИЗВАРА

Продукти: 300 г къси макарони, 200 г извара, 100 г черни маслини без костилки, 2-3 скилидки чесън, 1 печена червена чушка, 1  връзка магданоз, сол, зехтин.      

Приготвяне: Сварете макароните в леко подсолена вода.

Разбъркайте изварата със ситно нарязаните маслини.

Пресовайте чесъна, нарежете червената чушка, накълцайте магданоза, смесете ги и разбъркайте до получаване на гладка смес.

Към отцедените макарони добавете изварата с маслините и разбъркайте леко. След това добавете втората смес с чушката, полейте със зехтин и отново разбъркайте добре. Поднася се топло.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети