Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 07.09.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 07.09.2021

Хранене по лунен календар – вторник – 07.09.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Във 2 лунен ден (от 07:02 ч) трябва да отдадете предпочитание на по-леките ястия, като изключите максимално от менюто месни, мазни, тестени храни, сладко. 

Трябва да се избягва лакомията и безразборното ядене. Ако човек не обръща внимание на тези предупреждения, може да натрупа излишни вещества и шлаки в организма си. Добре се отразява монодиетата.

Много подходящи ще бъдат ястия от зеленчуци и риба, леки десерти и плодови салати. Може да се ползват млечни продукти – сметана, извара, сирене.

Усещанията на тялото в този ден са като тест, който ни показва кое е полезно и кое е вредно за нас. Ако си представите хора или храна и ви се повдигне, значи са вредни и трябва да ги избягвате, поне през настоящият лунен месец.

 

Днешното предложение:

ПТИЧИ ГНЕЗДА (Швеция)

Продукти: 4 сардинки, 2 сурови жълтъка, 2 лъжици ситно нарязан лук, 1 лъжица каперси, магданоз, стерилизирано червено цвекло, 1 сварен картоф.

Приготвяне: В подходяща чиния се подреждат сардините, около тях се поставя лука, следва нарязаното на малки кубчета червено цвекло, нарязания на кубчета сварен картоф, а последният кръг е направен от ситно нарязаните каперси, смесени с магданоз.

В центъра на така подредената чиния се поставят суровите жълтъци. Поднася се с черен хляб. При поднасянето се разбъркват добре всички продукти с лъжица.

 

 

Според духовния учител Петър Дънов чрез процеса на хранене човек се свързва със Земята и макар че действието изглежда съвсем обикновено, то не е. Самото хранене е част от житейския цикъл. То е наука за трансформиране на енергии от едно състояние в друго. Грубата енергия се трансформира в умствена, а тя – в духовна.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети