Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 07.12.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 07.12.2021

Хранене по лунен календар – вторник – 07.12.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 4 лунен ден е добре да бъдете в пълно уединение или в кръга на най-близки хора. Не е подходящ ден за празненства, ходене на ресторанти. В този ден се препоръчва да се ограничат храната и напитките. Старайте се да съблюдавате умереност и още по-добре, ако си организирате разтоварващ ден. Да не се правят очистителни процедури.

Ако такива строги ограничения не са за вас, тогава поне не преяждайте, избягвайте мазна, пържена храна, бързото хранене (хамбургери и др.), прекомерни количества богата на въглехидрати храна. 

През този период Луната оказва силно влияние върху всички процеси, свързани с храносмилането, затова „лошите“ храни могат да повлияят негативно на здравето. Но полезната и лека храна, особено плодове, зеленчуци (задушени или печени), салати, зърнени храни, храни, които съдържат много фибри, ще се отрази благоприятно на организма. Допустимо е да се яде риба.

Ако въпреки всичко решите да консумирате месо, то трябва да е сварено и със зеленчуци. Не употребявайте продукт, който не сте яли досега, само тези, които са проверени и приемате добре.

Чайовете със седативни билки - мелиса, лайка, мента, корен от валериан са много полезни през този период.

В този ден не се препоръчва да се яде вечер и особено през нощта. Старайте се да се въздържате от обичайното си последно хранене за деня.

Днешното предложение:

ЗЕЛЕНЧУЦИ ПО КИТАЙСКИ

Продукти: няколко листа китайско зеле, 1 стрък праз, 1-2 моркова, 1 червена чушка, 1 зелена чушка, 100 г дребни печурки, 2 с. л. олио, 1-2 с. л. соев сос, 2-3 капки сос Табаско, 1 с. л. сусамови семенца.

Приготвяне: Нарежете морковите, китайското зеле, праза и чушките на ивички. Нарежете гъбите на четвъртинки.

Загрейте тигана с олиото и пържете първо една минута морковите, още толкова праза, прибавете чушките и соевия сос. Леко разбъркайте и прибавете гъбите и китайското зеле.

Сипете соса Табаско, поръсете със сусамови семенца и разбъркайте.

Полезни съвети: Според специалистите по хранене, натоварването на храносмилателната система по време на празници надвишава нейния функционален капацитет и води до храносмилателни разстройства. Те се изразяват в стомашен дискомфорт, болки и подуване на корема, киселини, газове и учестена дефекация. Това най-вече се отнася за хора, предразположени и фамилно обременени със стомашно-чревни и жлъчно-чернодробни заболявания. При тях едно обилно хранене, придружено с повишен прием на мазнини, може да отключи или да обостри съществуващ гастрит, колит или жлъчна криза.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети